Start tuinseizoen bij Foltz

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden opent het tuinseizoen 2015 op 14 en 15 maart met de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen.
Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. Daarnaast presenteert de Groningse kwekerij prachtige collecties mediterrane kruiden, Clematis en vroeg ontluikende vaste planten. Landschapsbeheer Groningen geeft vier maal een demonstratie ‘Haren van de zeis’, de oude techniek van het scherpen, dat door de herontdekking van de traditionele zeis weer meer in de aandacht komt. Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen tuingereedschappen gepresenteerd en in de tuinen gedemonstreerd, waar- onder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeischaren, Opinel-tuin- en zakmessen en kastanjehouten hekwerk.
De Open Dagen staan daarnaast in het teken van bijna honderd soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden.
Helleborus, Trillium, Epimedium (elfenbloem), Primula en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel de tuinen als het verkoopplein al een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer.
In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden. De toegang is gratis. 

Reactie toevoegen