“Help me in de Staten te komen.”

Pieter Muijzert uit Oude Pekela doet mee aan de komende Provinciale Statenverkiezingen onder de noemer ‘Red het Noorden’. Deze partij wil onder andere meer autonomie voor het noorden, minder aardgaswinning en een herverdeling van de aardgasbaten.

Wie is Pieter Muijzert? 
“Ik ben de man achter de huidige verdubbeling van de N33 Assen-Zuidbroek. Muijzert is geboren en getogen in Oude Pekela en was leidinggevende bij onder meer grond, spoor, weg en waterbouw-werkzaamheden. 
“Ik ben vanuit de Zuiderzeelijn gevraagd door Rijkswaterstaat om mee te kijken en denken over de verdubbeling van de N33”, vertelt Muijzert. “Nu wil ik in de Staten, omdat er veel op stapel staat en omdat ik vind dat er veel geld verspild wordt en de werkgelegenheid in Groningen niet beschermd wordt. Ik heb 7 ruilverkavelingen, 7 dijkverzwaringen aangestuurd/uitgevoerd waarvan 2 ruilverkavelingen in Slochteren. Ik wil mijn 43 jaar vakkennis gebruiken voor een goede ontwikkeling van de verdubbeling van de N366; zuidelijke ringweg; Oostelijke toegang Bedum; OV; sporen; geen windmolens; herverdeling aardgas opbrengsten. Ik ken de provincie op mijn duimpje. Ik heb acht jaar op het Hogeland gewerkt bij wegenbouwer Koninklijke Sjouke Dijkstra te Aduard. Ik wil met geld van de provincie alleen investeren waar blijvende werkgelegenheid uit voortkomt en geen grootheidswaanzin zoals Forum en tunnelbak Zuidelijke Ringweg Groningen. We moeten nuchter nadenken en ik wil Rijkswaterstaat uit de Provincie en alles in handen van Provinciale Waterstaat.” 
De partij zal zich verder sterk maken voor de volgende punten:
- autonomie Noord-Nederland c.q. Groningen
- herverdeling aardgasbaten
- verminderde gasopbrengst met 25%
- lastenverlichting voor de provincie door lagere accijnzen en belasting
- invoeren referenda
- invoeren van maximaal 10% asielzoekers per regio
- herintroductie van de LTS en ambachtelijke opleidingen
- bescherming van de Groningse werknemer bij aanbestedingen projecten (denk aan Eemshaven en de verdubbeling van de N33)
 
“Groningers help me in de Staten te komen.” 
Oproep van Pieter Muijzert: “Stem op Kieslijst 13 ‘Red het Noorden’ plaats 2 (dus niet op 1 stemmen want de man/ vrouw met de meeste stemmen komt in de Staten.” 

Reactie toevoegen