Free-running in Zuidbroek!

Op vrijdagavond 6 maart a.s. gaat free-running van start in Zuidbroek. Dit is een jonge en dynamische sport en wordt aangeboden door SVO. De lessen worden verzorgd door Hein Keesom. Wie is Hein? Hieronder stelt hij zich voor. Ik ben Hein, ik ben 23 jaar. Ik ben in de periode van mijn studie (academie lichamelijke opvoeding) in aanraking gekomen met free-running. Ik heb toen verschillende lessen hierin gegeven. Ik ben kort geleden gevraagd door het bestuur van SVO om free- running bij SVO te gaan opzetten.

Wat is Free-running? Het is het verplaatsen van A naar B, waarbij obstakels op allerlei manieren worden gebruikt. Je kunt het vergelijken met turnen zonder regels. Obstakels zijn bijvoorbeeld toestellen (kast, brug, muur, klimrek) die in de gymzaal aanwezig zijn. Het leuke van free-running is dat kinderen heel vrij zijn in de manier waarop ze de obstakels willen gebruiken.
In de buitenvariant wordt er veel gebruik gemaakt van straatelementen in de stad en wijk, hierbij kun je denken aan banken, muren, etc.

“In mijn lessen zal ik veel bezig gaan met de sport én met de normen en waarden die daarbij aansluiten. Ik wil een fijne sfeer creëren voor iedereen die in de les komt. Bij free-running is vertrouwen en een relaxte omgeving heel belangrijk! Daarnaast zal ik door middel van passende muziek zorgen dat de sfeer goed en actief is.”
Ben je tussen de 8 en 16 jaar? Kom dan meedoen!

Reactie toevoegen