Enthousiaste vogelliefhebbers in Oost-Groningen

Op 20 november 2014 is Vogelvereniging Oost-Groningen opgericht. Het is een jonge en frisse vereniging. De doelstelling van deze vereniging is om op verantwoorde manier bezig te zijn met bevorderen van het recht om vogels te houden en het bevorderen van het kweken van vogels, de vogelkennis, dus de vogelliefhebberij in de ruimste zin van het woord.
De leden van de vereniging kweken allerlei soorten vogels, zoals kleur en postuurkanaries, tropische vogels en diverse parkietachtigen. Ook heeft de vereniging een eigen maandblad, website en Facebook pagina. Het hoogtepunt van de hobby is het jaarlijks houden van een onderlinge wedstrijd/ tentoonstelling; in MFC De Menterne te Muntendam waar iedereen zijn/haar vogels tentoonstelt. De ingezonden vogels zullen dan door deskundige keurmeesters worden gekeurd.
Heeft u ook vogels of wilt u hier mee beginnen en u wilt zich aansluiten bij een vereniging dan is Vogelvereniging Oost-Groningen misschien iets voor u, kijk op de website voor adres gegevens. De vogelvereniging is aangesloten bij de NBvV.

Reactie toevoegen