Lintje voor 38 jaar vrijwilligerswerk

Mevrouw T. Kroeze-van Timmeren is maandagmorgen 9 februari benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Eduard van Zuijlen reikte de Koninklijke onderscheiding uit in Dorpscentrum De Broeckhof te Zuidbroek. De uitreiking aan mevrouw Kroeze is vorig jaar in verband met familieomstandigheden uitgesteld.
Mevrouw Kroeze (67) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het Ouderenwerk in Zuidbroek. Kroeze zet zich al 38 jaar zeer actief en geheel belangeloos in voor haar medemens en de samenleving. Zij coördineert in totaal 14 verschillende onderdelen van het ouderenwerk. 
Burgemeester Eduard van Zuijlen noemde mevrouw Kroeze een voorbeeldburger. “Al 38 jaar lang met een tijdbesteding van meer dan dertig uur per week; dat is een baan”, zei burgemeester Van Zuijlen. Truus Kroeze begon in 1977 als vrijwilliger bij de huidige 55+ activiteiten in Zuidbroek (120 leden). Samen met Gerda Hummel verzorgt ze de koffieochtend, ze gaat op ziekenbezoek, ze geeft schilder- en computercursussen en ze is penningmeester. Ze vervulde verder ook allerlei functies zoals maaltijdbezorger, bestuurslid bij zwemvereniging de Pinquin en mantelzorgster van beide ouders. 
 
Mevrouw Kroeze hield na de uitreiking nog een heel betoog voor alle vrijwilligers. “We hebben het vooral samen gedaan. Het lintje is eigenlijk ook voor al die mensen waar ik mee heb samengewerkt de afgelopen jaren” Ook spoorde ze burgemeester Eduard van Zuijlen aan vooral een goed woordje te doen voor Dorpscentrum De Broeckhof bij de herindeling. 
Burgemeester Eduard van Zuijlen gaf aan dat basisscholen en dorpshuizen publieke voorzieningen zijn die eigenlijk in alle dorpen aanwezig horen te zijn.
 

Reactie toevoegen