Lang Leve Kunst in vanBeresteyn!

In vanBeresteyn kun je van kunst genieten, maar kun je ook kunst maken. Speciaal voor de oudere kunstliefhebber hebben we een leuke combinatie van kunst genieten: kijken naar een toneelstuk en zelf kunst maken: samen met de regisseur ingaan op de verschillende rollen en emoties van  het stuk.
 
Op 19 februari om 15.00 uur speelt ‘Toneel Overdag’ in het cultuurcentrum vanBeresteyn (in de bioscoopzaal van het museum) een eenakter van Neil Simon. De regisseur van het stuk vertelt iets over de scènes. De spelers laten korte scènes zien. Maar toneel staat niet vast, je kunt een scène ook op een andere manier invullen. Dat laten de spelers ook zien. Als u dan al zin gekregen hebt om ook mee te doen, dan kan dat! De regisseur geeft een korte warming up en tips hoe je als toneelspeler een emotie kunt laten zien.
 
Na deze introductie is er een pauze en daarna wordt de eenakter gespeeld. Het is één van de scènes uit ‘De Goede Dokter’ van Neil Simon, welke dat is, is nog een verrassing.
Na afloop blijven we nog even napraten over het stuk. Wat vond het publiek er van en heeft het publiek tips voor spelers en regisseur?
Voor de echte liefhebbers is er daarna de mogelijkheid om les te nemen: tien lessen en een presentatie. Dit alles onder leiding van theaterdocent Bert op ’t Ende. St. Productiefonds Menterwolde, Pekela en Veendam heeft een subsidie  gekregen voor het uitvoeren van projecten in het kader van ‘Lang Leve Kunst’. Hierdoor, zijn er nu geen kosten verbonden aan deze voorstelling en de cursus. 
 
Lang Leve Kunst
In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Zij hebben veelal tijd en behoefte om aan kunst en cultuur deel te nemen. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst streeft naar een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen (65+), stimuleert samenwerking en interactie tussen ouderen en jongeren door middel van kunstprojecten en bevordert de samenwerking tussen de domeinen welzijn, zorg en kunst.
 
Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds.  het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK.De twee laatstgenoemde fondsen geven een financiële ondersteuning aan dít project. Meer informatie: www.langlevekunst.nl

Reactie toevoegen