Lezing door Martin Knol

Jaarvergadering Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer met lezing door Martin Knol op donderdagavond 17 februari 2015. Voorafgaand aan de lezing is de algemene ledenvergadering van Groei & Bloei. Plaats: Zalencentrum Brandpunt te Sappemeer. Gratis voor leden en niet-leden betalen een kleine bijdrage.
De heer Martin Knol zal een lezing ge-ven over het thema: ‘Wat doe jij met groen en je omgeving en wat doen de omgeving en groen met jou’.

Alles wat je ziet doet iets met je, je vindt het mooi of lelijk of iets daar tussen in. In de tuin ben je altijd geneigd om het steeds mooier te maken. De Zenboeddhisten, antroposofen hebben allemaal geprobeerd om uit te zoeken hoe het zit met beelden in ons hoofd. Gelukkig zijn er tegenwoordig wetenschappers die hier ook naar kijken.

Als we welbevinden, gedrag en zelfs gezondheid van mensen willen veranderen, kunnen we dat met ruimtelijk ontwerp beïnvloeden. Vooral bij ouderen, mensen met Alzheimer, psycho-geriatrische patiënten is een beter welbevinden van belang. Maar ook kinderen in een kinderdagverblijf zijn qua spelontwikkeling te beïnvloeden. Deze avond belooft een populair-wetenschappelijke benadering te worden over de beleving van tuinen en andere buiten- omgevingen.
Martin is docent Tuin & Landschap aan het AOC te Groningen. Hij heeft ook een eigen adviesbureau voor ruimtelijke vormgeving “Escape”. Ook in zijn ontwerpen baseert hij zich op de kennis over de beleving van groen en gebruikt hierbij inzichten die hij zich uit de omgevingspsychologie eigen heeft gemaakt. Dit gekoppeld aan zijn jaren- lange ervaring als hovenier maakt hem een veelzijdige tuinkenner en ontwerper. Zijn ideeën komen als ondersteuner van het Tuinteam regelmatig in het woonkrant van het DvhN naar voren.

Reactie toevoegen