Eerste verpakkingsvrije winkel

Opgeweckt Noord de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland haalt met crowdfunding in 9 dagen € 50.000, - op, 200% van het beoogde doel. Opgeweckt Noord is de winkel van Groningen waar je vanaf eind april niet alleen eten kan kopen, maar ook kan ontbijten, lunchen en (net)werken.

Opgeweckt Noord is niet het eerste bedrijf dat met behulp van crowdfunding een nieuw bedrijf probeert op te starten. Echter haalt volgens MKB servicedesk ¾ van de projecten hun beoogde doel niet. Toen het project online stond merkten de eigenaren Dorothea Piek en Tonny Straatman al snel dat ze zich geen zorgen hoefden te maken of hun project het wel zou halen. Binnen 4 dagen was de helft van het beoogde doel al behaald. “Daarna ging het echt als een sneltrein”, aldus Tonny Straatman. Nu vijf dagen later is 200% van het beoogde doel behaald.
Opgeweckt Noord is de eerste verpakkingsvrije winkel die zich gaat vestigen in Groningen. Dorothea Piek en Tonny Straatman willen niet alleen het afvalprobleem aan pakken door de verpakking om hun producten weg te laten, maar ook de lokale economie stimuleren. Daarom komen alle producten van Opgeweckt Noord uit de omgeving en zijn alle producten biologisch. “Wanneer je producten uit de omgeving haalt is de smaak van je product veel beter omdat de producten aanzienlijk minder lang onderweg zijn, daarnaast wordt er bij de biologische landbouw rekening gehouden met het welzijn van mens, dier en aarde.
Daarom betaal je bij ons voor smaak en kwaliteit, niet voor vervoer, verpakking of merknaam”, aldus Dorothea Piek.

Reactie toevoegen