55-jarig huwelijk in Meeden

Frederik Beishuizen ging in 1957 op zijn prachtige nieuwe scooter met vrienden richting Veendam. Op de hoek van de Jacob Bruggemalaan stond Trijnie Doddema met een stel vriendinnen. Trijnie was helemaal onder de indruk van de mooie ‘brommer’ van Frederik. “En zo is het gekomen”, vertelt Frederik. “Ze was eerst verliefd op mijn brommer en later op mij.”
Frederik Beishuizen (75) en Trijnie Beishuizen-Doddema (74) waren afgelopen vrijdag 9 januari al weer 55 jaar getrouwd. Hun kennismaking van toen kunnen ze zich nog heel goed herinneren. “Ik woonde aan de Veenkade in Veendam”, vertelt Trijnie. “Bij Ku-per hadden ze een televisie en daar gingen we voor het raam staan kijken. Frederik kwam met vrienden vanuit Meeden, want die had-den ook van de tv gehoord en waren nieuwsgierig geworden.
En inderdaad ik vond het een hele mooie scooter/brommer.
Niet veel later zat ik achter op de brommer bij Frederik, even een tochtje maken, helemaal naar Pekela; ik was daar nog nooit geweest.” 
In 1960, na hun huwelijk kwamen ze aan de Beneden Veensloot in Meeden te wonen. Na vijf jaar zijn ze verhuisd naar de Burgemeester Venemastraat, waar ze nu nog steeds met heel veel plezier wonen. De heer Beishuizen werkte vanaf zijn 14e jaar bij Boiten’s cartonnage in Veendam. Hier heeft hij vijf jaar gewerkt. Daarna kwam hij bij Stroostof- en papierfabriek Phoenix aan de Molenstreek in Veendam aan het werk; toen deze failliet ging kon hij weer bij Boiten aan de slag. Daar heeft hij nog 25 jaar gewerkt als snijder en heftruckchauffeur. Mevrouw Doddema heeft bij textielfabriek Wilmink aan de Sarastraat in Veendam gewerkt. 
Het echtpaar kreeg twee dochters en heeft vier kleinkinderen (3 jongens en één meisje). “We zijn dol op onze kleinkinderen”, vertellen ze beide. “En… we hebben een hond: Trix.” De heer Beishuizen heeft een grote tuin en verbouwd alle groente zelf. Ook fietsen ze graag. “Zomers maken we snel de boel aan de kant.” Trijnie Beishuizen gaat dan ‘s morgens haar baantjes nog even trekken in zwembad ‘De Kolck’ en dan op de fiets. “Trix achterop en we fietsen ongeveer 40 à 50 km op een dag, met z’n tweeën of gezellig met vrienden. We hebben wel een elektrische fiets natuurlijk, gekocht bij de firma Walvius in Meeden. Net zoals de eerste scooter van mijn man. We zijn altijd al klant bij Walvius; ook voor verwarming en onze auto. Goede service en lekker dichtbij.” 
Op donderdag 8 januari, de dag voor hun huwelijksdag is burgemeester Eduard van Zuijlen bij het echtpaar langs geweest om de felicitaties namens de gemeente over te brengen en hij bracht een prachtig boeket bloemen mee. Vrijdagavond kwamen alle buren langs en zaterdag 10 januari werd het feest gevierd bij Gasterij Smits in Midwolda met de kinderen, kleinkinderen en aanhang.

Reactie toevoegen