Dieren hebben recht op bescherming

Ingezonden: Op oudejaarsmiddag/avond schrokken wij erg van het feit dat er pal naast het hertenkamp te Zuidbroek een vergunning was verleend door de gemeente Menterwolde en de brandweer voor het vuur branden door de jeugd. Ook is er carbid afgestoken waar overigens geen vergunning voor was verleend en er werd vuurwerk het hertenkamp ingeschoten.
Die avond heb ik contact gezocht met de politie, de dierenbescherming, de mensen die normaliter de herten verzorgen en uiteindelijk heb ik de burgemeester opgebeld. 
De herten (blijken ook nog drachtig te zijn) waren erg bang en stonden helemaal in een hoek gedreven, ik heb ze een paar keer bezocht. Na mijn telefoontje aan de burgemeester is hij zelf ook ter plaatse geweest en heeft hij met eigen ogen kunnen constateren dat er vuurwerk het hertenkamp werd ingeschoten, hierover zou hij de jeugd aanspreken. Ter plaatse heeft de burgemeester mij nog telefonisch benaderd om mij hiervan op de hoogte te stellen.
Er werd verder niets ondernomen omdat de vergunning was verleend en men bang was voor ordeverstoring. Voor alle goede orde begrijp ik heel goed dat de jeugd hier naar uit kijkt en zo’n dag/avond erg leuk vindt maar dit was gewoon NIET de juiste plek en dit moet ook nooit weer gebeuren naast dieren! Ook dieren hebben recht op bescherming en dit heb ik ook met klem tegen de burgemeester gezegd. Ze zouden dit alles gaan evalueren.
 
M.D. Helder

Reactie toevoegen