Spektakel bij Hang and Jump

De laatste wedstrijddag van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen in 2014 stond in het teken van het vervolg van het springconcours in de klasse L. Vandaag werden er 5 rubrieken verreden in deze klasse. De finale werd gewonnen door Iris van der Weijden met Asjemenou. In de kleine finale was Joanne Kral met Coco Chanel Rv het snelste in de barrage. De rubriek Groep I Progressief werd gewonnen door Rianne Visscher met Ofichem’s Edelrose. Zij werd in deze rubriek ook tweede met Ofichem’s Finn.

De Hang and Jump wedstrijd, aangeboden door Schomaker Mannenmode Veendam met medewerking van Scouting Veendam, werd gewonnen door ruiter John van Zanten met als hanger Hessel Hoekstra. De winnaars wisten 1430 punten in een tijd van 79.52 te halen. Bij de Hang and Jump wordt de tijd voor het puntenparcours bepaald wordt door de tijd dat een partner aan een spijkerbroek hangt. De volgorde van de te springen hindernissen wordt bepaald door de ruiter en elke hindernis mag zo vaak gesprongen worden totdat er een fout op deze hindernis wordt gemaakt.
De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.iichgroningen.nl.

Grote finale voor de klassen B, M, L, Z en ZZ
De 1e prijswinnaars van alle rubrieken klassiek springen klasse B en L paarden, rubrieken twee fasen in de klasse M, Z en ZZ en alle rubrieken progressief springen paarden kwalificeren zich voor de grote finale. De 24 finalisten rijden elk een parcours op de hoogte van zijn of haar klasse. Voor elke afgeworpen hindernis krijgt de combinatie drie strafseconden bij de eindtijd opgeteld. De winnaar van deze finale op 7 januari 2015 krijgt een splinternieuwe 2-paards paardentrailer.

KNHS/KWPN Hengstencompetitie
Op 7 januari 2014 maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Isah KNHS/KWPN hengstencompetitie dressuur en Blom KNHS/KWPN hengsten-competitie springen. De Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.

Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen gaat verder op 2 januari 2015 met het springconcours in de klassen M, Z en ZZ.

Reactie toevoegen