Oecumenische ontmoetingsdienst

Wij komen samen in het kerkgebouw van de Protestantse gemeente Wildervank op 18 januari 2015 aanvang 10.00 uur. Ds Marien Grashoff en Andrew Gready, Anglicaans priester in Den Haag, zullen voorgaan in deze dienst. Thema van deze viering is ‘Dorst’ aangedragen door Brazilië 2015.Ze nodigen ons uit om nader in te gaan op de volgende vragen die ten grondslag liggen aan de opzet van de viering:

Welke weg zouden wij in eenheid moeten bewandelen, zodat de wereld kan drinken uit de bron van leven: Jezus Christus?
Welke eenheid moeten we nastreven, zodat toch onze verscheidenheid op de juiste manier een plaats krijgt?
Na de dienst bent u in de gelegenheid om elkaar te spreken onder het genot van een kop koffie of thee.

Bij de uitgang is de collecte bestemd voor de onkosten van deze dienst. Tijdens de viering is de collecte voor de Artsen zonder Grenzen die hard werken in West Afrika tegen het zeer dodelijke ebola-virus. Wij hopen u te ontmoeten in Wildervank.
In West-Afrika knokken onze mensen dag en nacht tegen het zeer dodelijke ebola-virus. Ruim 3000 van onze hulpverleners zijn ter plekke om hulp te geven in 6 klinieken in 3 landen. Artsen zonder Grenzen staat sinds de start van de uitbraak vooraan in de strijd tegen ebola. Onze teams verzorgen patiënten, trainen medisch personeel, geven voorlichting, sporen actief ebolazieken op en zorgen voor een veilige begrafenis van overledenen. In de week van gebed voor de Eenheid wordt er woensdag 21 Januari een gebedsviering gehouden welke is voorbereid door twee leden van de Raad van Kerken en twee leden van de Baptistengemeente. Deze korte viering vindt plaats in het gebouw van de Baptistengemeente  aan de Blankensteinkade 6 in Veendam. We beginnen om 19.30 uur. Van harte welkom!

Reactie toevoegen