Open dag Groninger Huis

Woonstichting Groninger Huis heeft haar kantoorpand aan de Kerkstraat duurzaam gerenoveerd. Het gebouw is niet alleen voorzien van zonnepanelen en energiezuinig gemaakt maar ook in een nieuw jasje gestoken. Dat was ook nodig, want het pand en de inrichting was na 20 jaar echt aan een modernisering toe. Het resultaat mag er zijn!
Daarom organiseert de woonstichting een open dag voor huurders en belangstellenden op zaterdag 13 december. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u het kantoor van Groninger Huis bezoeken. Een uitgelezen kans om het hele pand eens te bekijken. In het pand is ook een tentoonstelling van schilderijen van studenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst Groningen te bezichtigen. Groninger huis is trots op deze primeur.

De tentoonstelling is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met de stichting De Compagnons en de Klassieke Academie. De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen werd in 2005 opgericht en is een onafhankelijke, ongesubsidieerde kunstacademie. De Klassieke Academie staat in het verlengde van de eeuwenoude en rijke beeldende traditie in Nederland. Juist in het noorden van Nederland is veel van die traditie bewaard gebleven. Stichting De Compagnons heeft tot voornaamste doel de aantrekkelijkheid van de regio Zuid en Oost Groningen voor het voetlicht te brengen onder de noemer ‘CultuurWerkt’.

Reactie toevoegen