Kinderfysiotherapie in MFC Noordbroek

Graag wil ik mij op deze manier aan u voorstellen en vertellen wat ik doe. Mijn naam is Paulien van den Berg, kinderfysiotherapeut. Veel mensen vragen mij vaak wat kinderfysiotherapie inhoudt. Daarom wil ik u hieronder graag informeren.
Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Zowel voor een zuigeling als voor het oudere kind. Door beweging ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna onopgemerkt. Maar bij sommige kinderen kan de ontwikkeling vertraagd of afwijkend zijn. De kinderfysiotherapeut kan hierbij helpen, waardoor het bewegen makkelijker en plezieriger wordt. Dit heeft een positieve invloed op de motorische ontwikkeling, maar ook op sociaal-emotioneel gebied en het zelfvertrouwen van het kind.
 
Kinderfysiotherapeut voor wie?
De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Waar kunt u zoal aan denken:
Een kind wat een voorkeurshouding heeft, zich overstrekt of veel huilt. Een kind met een vertraagde motorische ontwikkeling, op z’n billen schuift of bijv. op de tenen loopt. Een afwijkend looppatroon laat zien, regelmatig valt, houterig beweegt of angst heeft in het bewegen, bijv. na een breuk. Een kind wat moeite heeft met de zwemslag, onleesbaar/gespannen schrijft of kramp/pijn heeft tijdens het schrijven, houdingsproblemen heeft, (onverklaarbare) pijnklachten heeft, sportgerelateerde klachten heeft bijv. enkel of knieklachten.
 
Vergoeding:
Alle kinderen tot 18 jaar hebben recht op 18 kinderfysiotherapeutische behandelingen per jaar. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 
 
Kinderfysiotherapie en manuele therapie:
Als kinderfysiotherapeut werk ik veel samen met mijn collega manueel therapeut Meinie v/d Stoel. Wij behandelen ook kinderen regelmatig samen om zo het kind optimaal te kunnen helpen. 

Reactie toevoegen