Gronings-Drentse Liedboekmiddag

Op zaterdagmiddag 22 november wordt in de Grote Kerk aan de J.G. Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag gehouden. Deze keer is het thema rouw en trouw, geboorte en doop, een thema. Er kan kennisgemaakt worden met 25 nieuwe liederen voor gebruik in kerkdiensten rond deze hoogte- en dieptepunten in het leven.
De deelnemende organisten zijn positief over de middagen: “Je merkt nu dat het echt begint te groeien, de bezoekers komen uit heel Groningen en Drenthe hierheen. Ze genieten en komen graag terug en dat ervaren we als een geweldig compliment” zegt de één. De ander vult aan: “Wanneer we boven achter het grote orgel zitten, zijn we onzichtbaar, maar wanneer we beneden de piano of het kist- orgel gebruiken, ziet men ons aan het werk. Het publiek reageert direct op wat we doen, en die interactie met het publiek, dat is voor ons nieuw en heel leuk.”
7 maart 2015 is er nog een liedboekmiddag rond avondmaals- en tafelliederen in de Grote Kerk te Wildervank, en op 11 april 2015 wordt dit seizoen afgesloten met het thema kyrie en gloria, eveneens in de Grote Kerk te Wildervank.

Reactie toevoegen