Bosschaart 15 jaar in Noordbroek

Het Fruitbedrijf is van oorsprong een akkerbouwbedrijf met een Oldambtsterboerderij. Sinds 1999 worden er op het Fruitbedrijf ker-sen, pruimen, appels en peren aangepland. Wat begonnen is met 3 ha. is nu uitgebouwd tot 7 ha. fruit. Dit fruit vindt u weer terug in de Plattelandswinkel. Daarnaast zijn er elk jaar, een tweetal zaterdagen in september/oktober Appelplukdagen.
Op deze zaterdagen kan iedereen, van jong tot oud, zijn eigen appels plukken. “In oktober 1999 zijn wij, Gerrit en Cornelia Bosschaart, met onze kinderen vanuit Utrecht, in Noord-broek neergestreken. In november 1999 is de boerderijwinkel geopend met fruit, uit Utrecht, en heerlijke fruitsappen. Dat kleine winkeltje is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezellige Plattelandswinkel”, vertelt Cornelia Bosschaart.
“De Plattelandswinkel, sinds 2005, is uitgegroeid tot een gezellige winkel met een groot assortiment streekproducten. Eigengemaakte, maar ook heerlijke fruitsappen, groente, aardappelen en natuurlijk onze eigen fruit. Elstar, Jonagold en Fuji voor de hand, zoete appels, handperen Conference en Doyenné du Comice en Gieser Wildeman als stoofpeer en daarnaast niet te vergeten de Goudreinet om te bakken of om heerlijk appelmoes te maken.
Onder de naam Grunneger Heerlyckheid verkopen wij onze eigengemaakte ambachtelijke producten, jams, gelei’s, fruit in de weck en Poffert in de weckpot. Poffert is een oud maar heerlijk gerecht, ook lekker bij de koffie”, vertelt Cornelia enthousiast.
“De Fruitgaard is de naam van onze boerderijcamping, gelegen tussen de pruimenbomen. Hier vindt u rust en de ruimte van het platteland. In het voorjaar de koolzaadvelden en zomers het wuivende graan.”
In Het Rustpunt vindt u, sinds het voorjaar van 2013, een plekje waar fietsers, wandelaars en voorbijgangers tot rust kunnen komen en genieten van de omgeving met eventueel zelfgezette koffie of thee. 

Reactie toevoegen