Schenking voor De Tandem

Tijdens het laatst gehouden dorpsfeest, afgelopen juni, in Zuidbroek hielden leerlingen van voormalige ulo, mulo en mavo De Hilgestede te Zuidbroek een reünie. Dit was een groot succes waar vele oudleerlingen elkaar na een flink aantal jaren terugzagen. Een geweldige belevenis.
De organisatie van de reünie heeft echter geld over-gehouden en heeft nagedacht over de besteding daarvan. Er is besloten om dit o.a. aan OBS De Tandem te schenken.
“De school is hierover benadert en wij zijn hiermee natuurlijk heel erg in onze sas”, vertelt directeur Klaas van Riet. Vorige week woensdagmorgen is een bedrag van €300,- aangeboden aan een delegatie van de leerlingen, samen met Ciska Huisman en Ria Aartse, de begeleiders van de schoolbibliotheek. Het is namelijk de bedoeling om het geld in te zetten voor de aanschaf van nieuwe bibliotheekboeken. Ciska en Ria ver- tellen dat iedere maandagochtend en donderdagmiddag de leerlingen van De Tandem boeken kunnen ruilen op school. “Dit is om het lezen te stimuleren”, vertellen de dames.
“De boeken blijven op school. Er zijn zowel informatieve- als leesboeken aanwezig. “Het is natuur-lijk heel fijn om weer wat nieuwe boeken aan te kunnen schaffen. Het geld hiervoor is meer dan welkom.” Saskia Dijk en Sylvia Lubben waren namens de reüniecommissie van De Hilgestede aanwezig om de cheque te overhandigen.
 

Reactie toevoegen