Landelijke Natuurwerkdag

Leef je zaterdag 1 november uit op de landelijke Natuurwerkdag! Zaterdag 1 november 2014 organiseert Landschapsbeheer Nederland weer de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Vorige jaar deden er maar liefst ruim 14.000 mensen mee, en ook dit jaar worden er weer duizenden mensen verwacht die hun handen uit de mouwen steken om het landschap een opknapbeurt te geven.
Op deze veertiende Natuurwerkdag kan iedereen van jong (8+) tot oud onder begeleiding aan de slag op meer dan 400 locaties. Onder het motto ‘Leef je uit!’ vinden uiteenlopende activiteiten plaats. Van onder andere poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien en grienden afzetten. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen, zoals nest-kastjes maken, hutten bouwen en bollen planten. Aanmelden voor de Natuurwerk-dag kan op www.natuurwerkdag.nl
 
Locaties in Groningen
Ook in Groningen kan op ruim twintig locaties worden gewerkt in een grote variatie aan landschappen. Keuze genoeg om de Natuurwerkdag mee te vieren. In het natuurgebied van de Appelbergen bij Glimmen bijvoorbeeld, maar ook op het landgoed Fraeylemaborg of langs ‘t Blode Fuottenpaad bij Opende. Gedepu-teerde Henk Staghouwer geeft in deze pro-vincie om 10.00 uur het officiële ‘openingsschot’ in de Kuzemerkooi bij Oldekerk.
 
Voorproefje
Het Nederlandse landschap heeft ongelofelijk veel te bieden. In aanloop naar de Natuurwerkdag 2014 gaat Landschapsbeheer Nederland samen met landschap minnend Nederland een bucketlist samenstellen van de 25 dingen die je in het Nederlandse landschap gedaan moet hebben. Van kersenbomen klimmen in de Betuwe tot Waddenwandelen door het Groninger wierdenland en van sterrenkijken in Dwingeloo tot duiken in het Grevelingenmeer… de mogelijkheden zijn oneindig. Wij weten al twintig dingen, de rest bepaalt het publiek.
 
Op de Facebookpagina van Landschapsbeheer Nederland kunnen mensen hún favoriete tip achterlaten. Inspiratie opdoen voor het volgende dagje in de natuur kan zowel op de Facebookpagina als op www.natuurwerkdag.nl/LBNbucketlist.

Reactie toevoegen