Kampioenen op De Tandem

Een zeer succesvol jaar voor Racing Team Lageman. Op 28 september werden de Queens Grass Grasbaanraces, een Jeugd en Nationalen-wedstrijd, verreden in Annen. Duizenden toeschouwers genieten jaarlijks van deze grasbaanraces. Aan de start stonden ook de tweelingzusjes Angela en Demi Lageman uit Zuidbroek. 
Angela en Demi waren oppermachtig in de klasse 50cc Grasbaan in Annen. Het hele seizoen drukten de beide zusjes hun stempel op deze klasse. Helaas kan er maar eentje Nederlands kampioen worden en dat is Angela geworden. Afgelopen zondag werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden in het Drentsche Annen, een wedstrijd waar altijd een geweldige sfeer hangt, doordat deze wedstrijd in het centrum van Annen wordt verreden heeft dit evenement de bijnaam ‘Monaco van het Noorden gekregen’. Ook de beide zusjes verschenen onder begeleiding van vader en moeder Lageman aan de start; Angela liet zien dat ze niet voor niets de Nederlands kampioen 50cc Grasbaan 2014 is. Ook deze wedstrijd wist de blond-gelokte en altijd goed gemutste jongedame met overmacht te winnen. Demi eindigde in Annen net buiten het podium op een verdienstelijke 4e plaats. Demi is tevens de runner up in de 50cc klasse; zij eindigde op een mooie 2e plaats in het Nederlands kampioenschap.
In Annen worden de Nederlands kampioenen traditioneel gehuldigd met een prachtige krans, met daarop de vermelding Nederlands Kampioen 2014. Een goed gebruik is dat de Nederlands kampioenen na het spelen van Nederlands Volkslied en de ereronde voor het publiek worden gedoopt in de waterbak. Deze eer viel Angela ook ten deel, ook vader Willem Jan en Moeder Anja moesten er aan geloven. Dit als dank voor de trouwe begeleiding tijdens de wedstrijden. 
 
Vermeldenswaardig is dat Angela de eerste vrouwelijke Nederlands Kampioen in de 50cc. 
Afgelopen maandag zijn de beide dames gehuldigd op hun school De Tandem in Zuidbroek. Het was groot feest op OBS De Tandem. De school vindt het een geweldige prestatie en is enorm trots op deze leerlingen, die ook nog eens een tweeling zijn! De dames mochten op de crossmotor naar school, waar ze werden opgewacht door alle kinderen van De Tandem. Onder luid gejuich en geklap werden de twee gehuldigd voor hun geweldige prestatie en reed het tweetal een aantal ererondes over het schoolplein.
De plannen voor het seizoen 2015 liggen alweer klaar, beide zussen maken de overstap naar de 65cc waar ze wederom gaan proberen de titel te veroveren. Maar eerst staat a.s. zondag 5 oktober de laatste wedstrijd van het VTBM kampioenschap op het programma in Opende, ook hier kan Angela de titel nauwelijks meer ontgaan. Demi staat op een 4e plaats in het VTBM  kampioenschap. Voor meer info kijk eens op de website van het team: http://www.teamlageman.nl/ 

Reactie toevoegen