Mindfulness in Zuidbroek

Op 2 en op 6 oktober gaat in Trainingcentrum TOT de Kern aan het Westeind in Zuidbroek de Mindfulnesstraing van start. Mindfulness is een combinatie van oosterse meditatietechnieken met westerse psychologische inzichten d.m.v. ervaringsgerichte aandachtstraining. Mindfulness wordt inmiddels in de westelijke wereld algemeen erkend en gewaardeerd om zijn positieve effecten en verbetering van de levenskwaliteit van mensen met en zonder klachten.
De mindfulnesstraining is een trainingsprogramma volgens de wetenschappelijk beproefde methode MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) met verschillende oefenvormen zoals aandachts-, bewegings-, ademhalings-, en eenvoudige yogaoefeningen en technieken om met gedachtepatronen om te gaan. Naast veel praktische oefeningen is er ook informatie over stress, het bewaken van grenzen en een werkboek met cd’s om thuis mee te oefenen.
Haalbare positieve effecten:
- Beter kunnen ontspannen bij stress en burnout.
- Beter kunnen concentreren
- Positief effect bij depressieve klachten
- Positief effect bij angstklachten
- Beter omgaan met lichamelijke en emotionele pijn
- Beter omgaan met moeilijke situaties
- Minder piekeren
De training word verzorgd door Henk Jansen. Hij volgde de mindfulnesstraining bij Frits Koster en Erik van der Berg. Daarna is hij opgeleid  tot mindfullnesstrainer door Rob Brandsma van het CVM in Amsterdam volgens de MBSR–methode. Hij heeft jarenlange ervaring in Vipassanameditatie. Vanuit zijn eigen bedrijf Tot de Kern coacht Henk Jansen medewerkers van diverse bedrijven in Noord-Nederland  en verzorgt hij particuliere coachingstrajecten. Tevens is hij docent/trainer aan de Academie voor Counselling en Coaching. 

Reactie toevoegen