Bewegen, goed voor jong en oud

Karateclub Muntendam kan nog nieuwe leden gebruiken. De Karateclubclub in Muntendam telt momenteel 11 karateka’s in de leeftijd van 35 jaar en ouder. De club is voornamelijk bezig om de verdedigings- en vechtsport op een creatieve manier te beoefenen. In het karate zijn de voorgeschreven technieken om goede aanvallen en verdedigingen te maken voor jong en oud hetzelfde.
“We zijn een leuke gezellige groep”, vertelt Akkie Pronk, die al een aantal jaren lid is. “Niets hoeft; ieder doet wat in zijn of haar vermogen ligt. Karate is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan bewegen en zich willen uitleven in een sport. Mensen die ervaring hebben met verdedigings- en vechtsport kunnen zich goed uitleven in de trainingen, maar anderen, die geen ervaring hebben kunnen ook prima aan de trainingen deelnemen. Ieder op zijn (of haar) niveau.”
Tijdens de les is er veel aandacht voor een goede opwarming van het lichaam (warming-up) van ongeveer 15 à 20 minu- ten. Daarnaast wordt er geleidelijk gewerkt aan een betere conditie en een goede lichaamsbalans. Wanneer de spieren eenmaal warm zijn en de gewrichten los gemaakt, worden de technieken doorgenomen; zoals stoten en weringen, maar er worden ook trappen in de lucht gemaakt. Eerst langzaam en gecontroleerd en dan worden tempo en kracht opgevoerd. Tussendoor wordt een korte pauze gehouden. Daarna oefeningen met partner om verdedigingsreflexen aan te leren en oefeningen op een stootkussen.
“Na afloop voel je je vitaal en fit. En elke les gaat het toch weer een beetje beter”, vertelt Akkie Pronk uit eigen ervaring. De karatelessen worden elke dinsdagavond gegeven door Mattheus Drenth, instructeur 1e Dan.
 
Mocht u belangstelling hebben om mee te komen trainen; u mag altijd langskomen in De Menterne te Muntendam of u kunt bellen met Akkie Pronk. Iedereen is van harte welkom. 

Reactie toevoegen