Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

De provincie reikt ook dit jaar weer de Provinciale Vrijwilligersprijs uit in de categorieën zorg, leefbaarheid en jeugd. Per categorie is een prijs te winnen van 3000 euro. Een organisatie aanmelden kan tot 1 oktober 2014 via het aanmeld-formulier op de site van de provincie. Met de Provinciale Vrijwilligersprijs wil de provincie haar waardering uitspreken voor het vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving!
“Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor de samenleving. Ruim één op de drie Groningers doet vrijwilligers-werk en zet zich in voor anderen. Deze onbetaalbare en fantastische inzet waar-deren wij jaarlijks met de Provinciale Vrijwilligersprijzen. Meldt uw favoriete organisatie aan, want vrijwilligers verdienen de schijnwerpers!” aldus Marianne Besselink, Gedeputeerde wonen, welzijn, zorg, krimp en leefbaarheid Provincie Groningen.
Bij de sportverenigingen, op scholen, in wijken en buurten, bij evenementen, in de zorg, bij evenementen en in de kerk zijn veel vrijwilligers actief. Na 1 oktober kiest de jury uit alle aanmeldingen zes genomineerden in de catego- rieën zorg, leefbaarheid en jeugd. U kunt de jury helpen door op de genomineerden te stemmen tussen 20 oktober en 3 november 2014.
De prijzen worden in december uitgereikt door gedeputeerde Marianne Besselink tijdens een feestelijke bijeen- komst in het provinciehuis. Zie voor informatie www.provinciegroningen.nl of bel met de Vrijwilligerscentrale Menterwolde.
=

Reactie toevoegen