Ik hou van Holland

De zomervakantie is helaas weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen, maar de kinderen hebben zich de laatste week van de vakantie prima kunnen vermaken bij de kinderspelweek van Noordbroek.  Het thema was dit jaar ‘Ik hou van Holland’ en daarom werd de opening verricht door Ot en Sien (Klaas en Frouwkje). 
Op een prachtige wagen met een draaiende molen kwamen ze aan bij de duivenkeet. Na een korte toespraak mochten de bijna honderd kinderen hun ballon oplaten en was de spelweek begonnen. De verste ballonnen van vorig jaar waren van Sharon, Keijan en Myrthe.  Na de optocht door het dorp gingen de kinderen aan de slag om de mooiste en hoogste hut te bouwen.  De kinderen tot acht jaar mochten om zes uur aanschuiven aan het buffet. Nadat hun buikjes allemaal vol en rond waren, gingen ze op weg naar Gockingaheem. Daar gingen ze samen met de bejaarde inwoners Hollandse liedjes zingen onder leiding van accordeonist dhr. Kruijer. Na deze eerste vermoeiende dag vielen de kinderen snel in slaap. De volgende morgen waren de vissers al vroeg aanwezig. Zij gingen naar een visstek in de buurt van Appingedam. Dat dit een goede plek was, bleek wel bij de uitslag. Jordy Haan ving de grootste vis, een karper van 52 cm, maar ook Damien en Jesper vingen een behoorlijk grote vis, 33 en 27 cm. De meeste vis werd gevangen door Ryan Leeuwerke. De jongste kinderen gingen deze morgen naar Gockingaheem om daar spelletjes te doen, zoals koersbal en klompjesgolf. De oudere kinderen gingen op de fiets een toertocht rijden. Onderweg moesten vragen worden beantwoord en werden ze getrakteerd op een appel en drinken. De vissers  hebben de fietstocht ’s middags gefietst.  Na het eten zijn de spooktochtgroepjes in het dorp op zoek gegaan naar een lampje, een kaart en ei. Deze drie attributen hadden ze nodig bij de spooktocht. De goed geschminkte en verklede spoken hadden zich weer verstopt op de route en deden hun best om de kinderen en begeleiders zo hard mogelijk te laten schrikken. Twee jagers probeerden van elk groepje het ei af te pakken.  Rond één uur was het laatste groepje binnen en konden ze proberen te gaan slapen. Na een kort nachtje stonden de volgende morgen de zeskamp spelletjes klaar. De kinderen deden goed hun best bij de stormbaan, de zeephelling, de funslang  en de andere spelletjes. Het zonnetje scheen, maar toch was het niet mogelijk om de spelletjes droog door te komen. De groep van Ina (Lynn, Marijn, Jordi W., Arnoud, Maren en Jessy) haal-de de meeste punten. Donderdag stonden de bussen klaar om iedereen naar Schloss Dankern te brengen. Daar konden de kinderen zich vermaken op alle speeltoestellen, glijbanen en attracties.
Omdat het erg zonnig weer was, zijn de meeste kinderen ook nog gaan zwemmen en van de waterglijbaan gegaan.  Om vijf uur kwamen ze moe, maar erg tevreden weer aan in Noordbroek. De kinderen kregen bij het verlaten  van de bus allemaal een vaantje ter herinnering aan deze week. De kanjers, die na zo’n week nog energie over hadden liepen  vrijdagmorgen  de sponsorloop. De vele ouders moedigden de kinderen aan om 24 rondjes te lopen.  De week werd afgesloten met de playbackshow op het marktplein. Om half acht begon Ashly van vier jaar als K3 en daarna kwamen er nog twintig acts. Iedereen deed goed zijn best. Er werd gedanst, gezongen en gesprongen door de deelnemers, maar ook door het publiek. De jury, bestaande uit  Roelof Vos, Sander Jensema en Gea Vos hadden de moeilijke taak om de winnaars aan te wijzen. Bij de kinderen tot acht jaar werd Naiyah de grote winnaar. Zij vertolkte het nummer van Frozen op een spectaculaire manier. Tweede werd Melanie W. met een nummer van K3. Bij de kinderen van 8 en ouder werd Isabella eerste met een nummer over pesten van Kinderen voor Kinderen. Met het gevoelige ‘You raise me up’ pakte Anyk de tweede plaats. Alle andere deelnemers kregen een medaille voor de derde plaats. Ook de vrijwilligers traden nog op o.a. als rockers, boerenmeiden, Toppers of Teletubbies.  
Na het bedanken van de kinderen, de sponsors en de vrijwilligers kwam er een einde aan een zeer geslaagde Kinderspelweek 2014. 

Reactie toevoegen