‘Een boekenkastje langs de weg’

Renske Neef aan de Spoorstraat in Zuidbroek stuitte bij toeval op het fenomeen ‘Little Free Library’. Een klein boekenkastje aan de weg, waar mensen uit de buurt boeken kunnen ruilen.

“Een tijdje geleden las ik een berichtje dat Petra Mennenga een Little Free Library in Sappemeer heeft geopend. Ik vond dat een goed idee en heb me ook aangemeld bij www.littlefreelibrary.org”, vertelt Renske. “Een Little Free Library is een klein boekenkastje langs de weg waar mensen (gratis) boeken kunnen pakken. Take a book – return a book, is de slogan van Little Free Library, een organisatie die zich wereldwijd bezig houdt met boekenhuisjes. De enige voorwaarde is dan ook dat er een boek teruggezet wordt. Mijn vriend Jaap heeft het te druk als vrijwilliger bij het NNTTM om een boekenhuisje te maken maar na een berichtje op Facebook bood mijn overbuurman Hans zijn timmermanschap aan. En na enig speurwerk op internet werd zelfs een bouwtekening gevonden. En zo heb ik vanmiddag, dinsdag 29 juli, mijn eigen kleine bibliotheek geopend aan de muur van mijn woning. Voor zover ik weet de derde in de provincie Groningen (naast Pieterburen en Sappemeer).” Renske Neef had, net als de meeste boekenbezitters, veel boeken over en dubbele rijen in de boekenkast. “Gisteren ben ik dus begonnen met het vullen van mijn kastje. Wat staat er in; Een boek van Nicci French, Tolstoi, treinboeken, Pascal Mercier (Nacht-trein naar Lissabon), een kookboek van Jamie Oliver en een Duits reisverslag gekregen van een mevrouw tijdens een open dag van NNTTM.” Toevallig passeerde een mevrouw, die Renske vroeg wat de bedoeling van het kastje was. Ze reageerde heel enthousiast en zou ook thuis gaan kijken. Nog een voorbijganger reageerde dat ze het berichtje op het boekenkastje al had gelezen en het een heel leuk initiatief vond. Het boekenkastje van Renske Neef vindt u aan de Spoorstraat 8 in Zuidbroek en iedereen is vrij om boeken te komen ruilen.

Reacties

Hallo Renske,

Al een poosje ben ik op zoek naar een bouwtekening van een boekenhuisje. Nu las ik dat jij er één gevonden had op internet. Ik heb gezocht, maar kan hem niet vinden. Kun jij mij verder helpen?? Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,

Gerva Hoekstra

Reactie toevoegen