Veel vertier voor de kinderen op maandag 11 t/m vrijdag 15 augustus

In de laatste week van de grote vakantie zijn weer de traditionele kinderspelweken. Al jaren vormt de spelweek een afsluiting van de zomervakantie voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. De kinderspelweek gaan maandag 11 augustus van start in Muntendam, Zuid- en Noordbroek. Op dinsdag 12 en woensdag 13 augustus worden de Kidzdays in Meeden georganiseerd. In Muntendam, Meeden, Zuid- en Noordbroek maken ze er weer een mooie, spannende en gezellige week van voor de kinderen van de basisscholen. Vele vrijwilligers zijn hiervoor in touw.

Spelweek in Muntendam
De spelweek wordt gehouden op het IJsbaanterrein aan de Zuiderstraat in Muntendam. Dit is voor kinderen van de basisscholen uit Muntendam. “Wie de opening gaat doen, is nog een verrassing”, zegt Henny Lamain lachend. Maandagmorgen, na de opening, worden er hutten gebouwd met het thema ‘Het mooie dorp Muntendam’. Dinsdagmorgen is er een ‘Elfstedentocht’, voor de jongere kinderen van groep 1 t/m 5 bij het veld en voor groep 6 t/m 8 op de fiets. Ook kunnen er nog hutten gebouwd worden.
Dinsdagmiddag is er voor kinderen van-af 10 jaar kanoën in Veendam. Er kunnen maar 20 kinderen mee, wees er dus snel bij. Opgave maandagmorgen bij Henny Lamain. “Met de andere kinderen gaan we naar de Midgetgolfbaan in Veendam”, vertelt Henny. Woensdag is de busdag naar Slagharen. Er zijn kosten aan verbonden en deze moeten bij opgave gelijk worden voldaan. (Opgave is nog mogelijk bij: Henny Lamain, Kleine Venne 2, Muntendam.) Donderdag is er brood bakken en daarna spelletjes. Na 4 uur kunnen de tenten gebracht worden voor het slapen. Donderdagavond is er een speurtocht voor groep 1 t/m 5. Zo gauw het donker wordt, is er een ‘spooktocht’ voor groep 6 t/m 8. Vrijdagmorgen gezamenlijk ontbijten, daarna de tent afbreken.
Vrijdagavond is als afsluiting de Playbackshow in de Ruitershornhal.

Kinderspelweek in Zuidbroek
“De activiteiten voor de basisschoolkinderen in Zuidbroek vinden merendeel plaats in- en rondom De Broeckhof”, vertelt Henk Busscher. (Je kunt je nog aanmelden; er zijn wel kosten aan verbon- den). Na de opening op maandag kunnen ze hutten bouwen; de kinderen mo-gen spulletjes meenemen om de hut te versieren. Dinsdag kunnen ze knutselen, vissen en er is een echte stormbaan.
‘s Avonds mag groep 1 t/m groep 4 blijven slapen. Woensdag zijn er Oudhollandse spelletjes en nu is het de beurt aan groep 5 t/m 8 om te overnachten. Voor donderdag staat een verrassingstocht gepland. Vrijdag is er zwemmen en ter afsluiting van deze week een Bonte avond; natuurlijk is iedereen welkom op deze avond.

Kinderspelweek in Noordbroek
Dit jaar zijn alle activiteiten weer in en om de duivenkeet aan de Westersingel. Het thema dit jaar is: Ik hou van Holland. Op maandag wordt de week weer op spectaculaire wijze geopend door een bekende Noordbroeker. Na de verklede optocht door het dorp gaan de kinderen aan het hutten bouwen. Maandagavond mogen de kleinste kinderen komen eten en na een leuk avondprogramma blijven slapen. Dinsdagmorgen gaan de vissers al vroeg op pad. De oudere kinde- ren gaan op de fiets een puzzeltocht rijden en de kleinsten gaan spelletjes doen bij Gockingaheem. Na deze drukke dag wordt Noordbroek ’s avonds onveilig gemaakt door de vele enge spoken van de spooktocht. De kinderen die durven, mogen deze tocht lopen en daarna blijven slapen. De woensdag staat in het teken van de zeskamp. Er zijn weer grote spelattracties gehuurd met veel actie en veel water. Dus droge kleren meenemen en een boterham extra voor de energie. Donderdag is de busreis naar Schloss Dankern om te spelen, zwemmen en chillen. “De vrijdag begint met een sponsorloop om weer geld in te zamelen voor volgend jaar en we sluiten de week af op het Marktplein met een grote playbackshow”, vertelt Brigit van Adrichem. “Het is een echt dorpsfeest, vorig jaar hadden we 100 kinderen en de playbackshow op het Marktplein is een geweldig feest voor jong en oud!’

Kidzdays in Meeden
Voor de kinderen, vanaf 8 jaar, in Meeden hebben ze de laatste week van de vakantie voor dinsdag 12 en woensdag 13 augustus de Kidz days. “Groot feest bij Zwembad De Kolck in Meeden. De kinderen van Meeden kunnen blijven slapen in een eigen tent en bij slecht weer gaan we naar het dorpshuis”, vertelt badjuf Hennie Mulder. “Natuurlijk gaan we spelletjes doen, er is een BBQ en een zwemdisco.” Je kunt je nog opgeven tot 11 augustus bij het zwembad; er wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Als afsluiting komt de in Meeden woonachtige zanger Erwin de Vries een optreden verzorgen.

Reactie toevoegen