Windmolens liever ten noorden van A7

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst over de plaatsing van een windmolenpark langs de N33 vorige week werd duidelijk dat Gedeputeerde Staten een nieuwe variant heeft voorgelegd voor plaatsing van een windmolenpark. 
De plaats hiervan is tussen Meeden en de A7 in. De Meedenaren zijn niet tegen een windmolenpark, maar een aantal windmolens staat nu op nog geen 500 meter vanaf de dorpskern van Meeden. Diverse inwoners van Meeden en de twee actiegroepen hebben daarom een andere variant ontwikkelt, waarbij de windturbines minimaal 2 km vanaf alle dorpskernen blijven. Alle fracties van de gemeenteraad staan achter dit plan en ook RWE is bereid om hierover mee te denken. De PdvA Menterwolde heeft de heren Dekken en Nijboer, beiden lid van de Tweede Kamer,  een brief gezonden met het dringende verzoek om te helpen minister Kamp in te laten zien dat een beslissing met draagvlak vanuit de bevolking van groot belang is. De gemeente heeft Gedeputeerde Staten verzocht om de Noordelijke variant serieus te onderzoeken en de minister gevraagd om Ged. Staten hiervoor de tijd te gunnen.
Nu afwachten of de overheid dit wil i.v.m. grondrechten/eigendomsrechten van de grond ten Noorden van de A7 en eventueel het bestemmingsplan aldaar. De Minister neemt in september een besluit over waar de molens geplaatst gaan worden is nu de planning. 

Reactie toevoegen