Zeg nee tegen tabak en alcohol en blijf jezelf!!!

Leerlingen basisschool Menterwolde winnen een educatieve theaterworkshop. Net als voorgaande jaren wil het Centrum voor Jeugd en Gezin Menterwolde een extra aanbod doen richting de scholen voor het primair onderwijs. De afdeling Voorlichting & Preventie VNN is weer gevraagd om de Viltenprijsvraag uit te zetten met als doelstelling voorkomen dat leerlingen tabak en alcohol gaan gebruiken. 
 
 
In dit kader zijn alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs in de gemeente Menterwolde uitgenodigd om mee te doen aan een prijsvraag waarmee een school een theatervoorstelling kan winnen. De leerlingen werd gevraagd een vilt te ontwerpen waarin zij het thema groepsdruk verwerken; “Hoe zeg je nee en blijf je in control op het gebied van roken en alcohol?”  
 
Op 23 juni  was het zover!! De leerlingen van De Tandem in Zuidbroek mochten genieten van de spetterende theaterworkshop van theatergroep Smoar.  Vier creatieve  leerlingen van groep 6, 7 en vier creatieve leerlingen van groep  8  hadden deze voorstelling gewonnen met de mooiste vilten,  voor hun medeleerlingen. 
De vilten van alle leerlingen zijn te bewonderen in het gemeentehuis van Menterwolde. 
De jongeren van groep 8 volgde een theaterworkshop met daarin de thema’s: zelfverzekerd nee zeggen tegen een middel,  en door het maken van een gedicht zien zij in dat ze van zichzelf leuk zijn en het dus niet nodig is om te gaan roken of te drinken. De leerlingen van groep 6 en 7 volgden een theaterworkshop waarin zij non verbaal leerden hoe je nee kunt zeggen en verwerkten dit in een dansvoorstelling. Aan het einde van de middag hebben de groepen aan elkaar gepresenteerd wat zij hadden geleerd in de workshops. Op een speelse en creatieve manier hebben de leerlingen handvatten gekregen zodat hun weerbaarheid wordt bevorderd en ook hebben zij inzicht gekregen in hoe je nee kunt zeggen tegen roken en alcohol. Deze middag  was zowel zeer geslaagd voor de docenten als voor de  leerlingen.

Reactie toevoegen