Hoop voor de Kolck en van der Valk

In het coalitieakkoord staat dat het D.G. v.d. Noortbad open zal blijven (exploitatiekosten € 168.000,00) en voor de Kolck in Meeden en van der Valk te Zuidbroek is voor 2014 voor de laatste keer resp. € 45.000,00 en € 60.000,00 in de begroting van de gemeente opgenomen. Dit zou resulteren in sluiting van laatst genoemde zwembaden in 2015. 
 
 
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 juni wees de heer N. Altena namens alle gebruikers op het belang van openblijven van alle zwembaden. Met zwemclubs in de omgeving (waaronder de Pinquin en ZCM), zijn afspraken gemaakt voor intensievere samenwerking. Er is overleg geweest met de KNZB. Deze zwembond is bereid om kosteloos onderzoek te doen naar de mogelijkheden tot openhouden van alle drie de zwembaden. Gedacht wordt daarbij o.a. aan energiebesparende maatregelen, de inzet van vrijwilligers buiten de zwemlessen en voor schoonmaak/onderhoud, aanpassing entreetarieven en het aantrekken van spon-soren. Het lijkt erop dat hierdoor € 75.000,00 bespaard kan worden.  Als de KNZB op tijd de exploitatiekosten van de baden heeft ontvangen, dan kan het onderzoek in september/oktober afgerond zijn. Het lijkt op dit moment mogelijk om de baden nog 5 jaar open te houden en daarmee ook zwemvereniging de Pinquin te redden. 
Zowel de oppositie als de coalitie waren voor het onderzoek van de KNZB en het uitstellen van een definitieve beslissing tot de begrotingsvergadering van 13 november a.s. Een laatste strohalm, half november weten we meer.

Reactie toevoegen