Betere examenresultaten Winkler Prins dan verwacht

Investeren in aantrekkelijk lesaanbod blijft belangrijk. Het verwachte slagingspercentage van 95,3% van Winkler Prins Veendam blijkt nog hoger uit te vallen dan gedacht. Uiteindelijk hebben 96,5% van de leerlingen hun diploma gehaald en dat is een resultaat om erg tevreden mee te zijn.
22 Leerlingen hebben alsnog het Centraal Examen II gehaald.
 
 
Naast de leerlingen die examen hebben gedaan in de richting vmbo kader/ basis, mavo, havo of vwo, zijn er ook 28 leerlingen die met een certificaat of diploma de praktijkschool verlaten.
De goede resultaten zijn volgens de directie mede te danken aan de innovaties en het onderzoeken van mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, mediawijswijsheid,  onderwijsaanbod en de kwaliteit van het personeel. “We zijn een vooruitstrevende school, gebaseerd op de strategische pijlers: dialoog, plezier in leren en werken én kwaliteitsgericht”, vertelt Vinke trots. Eén van de zes deelscholen van Winkler Prins is de deelschool techniek en economie, beter bekend als het rode gebouw aan de Raadsgildenlaan. In deze school zijn allerlei duurzame technieken gebruikt met als doel de leerlingen op een transparante wijze kennis te laten maken met techniek in het zicht. Zo staan op het dakterras zonnepanelen, maar ook loungebanken om lekker te chillen in de pauze. Op de hoofdlocatie wordt volgend schooljaar een nieuw natuurkundelokaal in gebruik genomen met de nieuwste technieken én Albert Einstein als middelpunt. Op deze manier blijft Winkler Prins investeren om de lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de leerlingen. Leren moet leuk zijn en dit vertaalt zich in de resultaten.
 
Achter de schermen zijn de medewerkers van Winkler Prins alweer druk bezig met het volgende schooljaar. Op 18 augustus openen de schooldeuren zich weer, maar eerst is het tijd om vakantie te vieren! 

Reactie toevoegen