Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz

Zaterdag 14 en zondag 15 juni - ‘een eldorado voor verzamelaars’. Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur. Ze zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-planten-dagen’ die dit jaar plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen. 

Tuingeraniums

Speciale aandacht is er dit weekend ook voor de grote collectie vaste tuingeraniums van Tuingoed Foltz. En ook hier zitten ‘rare types’ tussen, zoals de exotische Geranium maderense en Geranium palmatum.
 
Rondleidingen door de tuinen
In de schaduwtuinen zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad) en Duivelstong (Amor- phophallus)te zien. Ook de privétuin en de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. 
Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.
 
Mediterraan terras met teas &  scones
Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapan- thus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer. 
Lia Simons ser-veert home made gebak en Engel-se teas & scones. 
Op zondag speelt het Duo Daro aangename folkmuziek.

Reactie toevoegen