De Nijs Hoveniers

Als kind wilde Danny de Nijs boer worden. Op het Aletta Jacobs college kreeg hij daarom het advies om naar de Tuinbouwschool in Frederiksoord te gaan. Uiteindelijk koos hij daar voor de opleiding tot boomkweker. Deze opleiding gaat niet alleen over het kweken van bomen, maar ook het vakkundig snoeien en groenbeheer in het algemeen.
Na 7 jaar in dienst bij een grote boomkwekerij is hij nu bezig een eigen bedrijf op te bouwen, zowel voor tuinaanleg, onderhoud en renovatie.
Bij aanleg is beplanting natuurlijk een belangrijk onderdeel en het is altijd de bedoeling dat dit in gezamenlijk overleg gebeurt. De eigenaar van de tuin zegt wat hij of zij ongeveer wil hebben en Danny bekijkt of dit mogelijk is en brengt eventueel in overleg wijzigingen aan. Uiteraard brengt hij vooraf een offerte uit, zodat u weet wat de aanleg gaat kosten.
Onderhoud kan regelmatig plaatsvinden of alleen als voorjaars- en herfstbeurt. Heel belangrijk is dan het snoeien van bomen, heesters en struiken. Het ene kan beter in de herfst gesnoeid worden,
het andere in het voorjaar. Maar ook verticuteren van gras en bladblazen hoort hierbij. Een tuin kan hier enorm van opknappen. Renovatie van een bestaande tuin is ook weer een mogelijkheid, soms is de beplanting te groot geworden of verwilderd en bomen moeten soms drastisch gesnoeid of gerooid worden. En alles gaat natuurlijk altijd in overleg.
Danny komt graag een keer bij u kijken en vertelt u dan wat uw wensen ongeveer gaan kosten.
Uiteraard is dit vrijblijvend.

Reactie toevoegen