NNTTM 7 juni geopend

Komende zaterdag, 7 juni, is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum deelnemer aan Mobiel 2014. Dit is een samenwerking tussen het Brandweermuseum Sappemeer, het Nationaal Bus Museum en het NNTTM in Zuidbroek.
Zaterdagmorgen rijden er ouderwetse bussen vanaf het Groninger hoofdstation naar de genoemde musea. Om 10.30 en 12.30 komen deze bussen bij het station Zuidbroek aan.

Het museum opent dit jaar haar deuren. Inmiddels is de restauratie erg ver gevorderd. Veel vrijwilligers werken hard aan het klaarstomen van het museum voor de eerste expositie. De Technische dienst is bijna dagelijks in het gebouw voor het uitvoeren van diverse schilderwerkzaamheden. Ondertussen is de Expositiegroep druk bezig met de invulling van alle prachtige expositieruimten in het oudste stationsgebouw van de provincie. Onlangs zijn zowel de houten vloeren als ook de authentieke plafonds in ere hersteld, waardoor het station weer een belangrijk deel van zijn oude glorie heeft teruggekregen. Voor het NNTTM betekent dit weer een stap dichterbij de voltooiing van het museum. Het NNTTM zet zich in voor de realisatie van een trein- en trammuseum in het station van Zuidbroek. In het gerestaureerde stationsgebouw wordt het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum gevestigd, dat het verhaal presenteert van de ontwikkeling van het spoorwegnet en de tramverbindingen in Noord-Nederland gedurende de afgelopen anderhalve eeuw.

Reactie toevoegen