Geslaagde Culturele Open Dag Noordbroek

Het was alweer de 28ste Open Dag van Kring Cultureel Noordbroek. De start was bij Gockingaheem met “levende, kleurrijke beelden” en een luide knal die in de wijde omgeving te horen was. De deelnemers hadden hun museum, atelier, galerie of bedrijf open gesteld.

Ook de zorgcentra hadden open huis. Er was veel te zien en te doen en er was van alles te koop. Van lekker eten tot allerlei creatieve zelfgemaakte kunstwerken en hebbedingetjes. Met een treintje en een klassieke bus werden de bezoekers rondgereden om zo overal te kunnen komen. Het weer was wat fris en winderig maar er waren toch vele bezoekers.
De sfeer was, zeker toen de zon zich liet zien, gezellig en gemoedelijk. Er kon van alles gedaan worden zoals het rondlopen Bie Neeltje in haar tuin die kleurrijk was ingericht als een hippe braderie met allerlei handwerken. Als je daar aankwam lopen kreeg je direct een opgewekt gevoel. Bij Fennaheerd kon je paardrijden of op een reuze schommel. Bij fruitbedrijf Bosschaart was er uitleg over de boomgaard waar-bij je met een boerenkar werd rondgereden. Het creëren van een gezamenlijk kunstwerk bij atelier Karmozijn is een mooie Mona Lisa geworden.
Er waren optredens van o.a. de Tiepjes, Elk en Ain en levende standbeelden. Verder waren er diverse demonstraties zoals het smelten van goud en zilver bij Margriet. Ook de kerk was opengesteld met uitleg over het ontstaan van de kerk terwijl de “klokkenluiders” met regelmaat aan de touwen hingen om de klok te laten luiden. Kortom een geslaagde dag waarbij Noordbroek zich van zijn beste kant heeft laten zien en horen.

Reactie toevoegen