Actie voor snelle trein naar Bremen

Maandag 12 mei voerde GroenLinks Europarlementariër Judith Sargentini in Groningen actie voor een snelle treinverbinding van Groningen naar Bremen. Sargentini bracht haar standpunt op het Groninger hoofdstation onder de aandacht van de reizigers. Dat deed zij samen met Nienke Homan die fractievoorzitter is van GroenLinks in de Groninger Provinciale Staten. 
 
 
GroenLinks zet zich in voor een sneltrein tussen Groningen en Bremen. Als beide steden meer willen samenwerken op het gebied van economie, onderwijs en toerisme, moeten ze op zijn minst af van de huidige boemel. De provincie heeft op verzoek van GroenLinks inmiddels laten onderzoeken welke belemmeringen er liggen op het spoor 
tussen Groningen en Leer. Om die belemmeringen op te ruimen is ongeveer € 17 miljoen nodig. Dat er zo snel mogelijk een sneltrein gaat rijden tussen Groningen en Leer, met alleen tussenstops in Hoogezand en Winschoten, is een eerste stap. Op termijn moet er tussen Groningen en Bremen een directe intercity verbinding komen die reizigers binnen twee uur van station naar station brengt en daarmee de concurrentie met de auto aan kan.
De roep om een betere internationale treinverbinding vanuit Groningen past in het groene verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de Europese verkiezingen. Daarin roept GroenLinks op tot Europese samenwerking voor een duur-zame energie- en vervoerssector. En verdere Europese integratie ten behoeve van de werkgelegenheid. Volgens GroenLinks biedt de trein een toekomstbestendige verbinding tussen Europese steden.

Reactie toevoegen