Marielle Dolfijn en David Scheffer succesvol

Afgelopen weekend werden in Drachten voor het eerst de Regionale Zomer Kampioenschappen gehouden. Om aan dit kampioenschap mee te mogen doen moesten de zwemmers uit Groningen, Friesland en Drenthe onder een limiet tijd zwemmen. In totaal wisten de zwemmers van De Pinquin 45 limieten te zwemmen.
Marielle Dolfijn en David Scheffer zorgden samen met Margriet Bieze voor de hoogtepunten dit weekend. David Scheffer haalde de eerste medaille binnen: een bronzen plak op de 200m rugcrawl in een tijd van 2.27.67. Dit was ook zijn enige medaille, maar zijn gezwommen tijden op de overige afstanden waren mooie verbeteringen.

Marielle Dolfijn mocht twee keer op het podium klimmen. Ze werd tweede van Noord-Nederland op de 100m vlinderslag, ze zwom een tijd van 1.23. Een keurige tijd, maar helaas net niet genoeg om zich voor de Nederlandse Kampioenschappen in juni te kwalificeren. Dit deed ze wel op de 400m vrije slag door haar inschrijftijd met maar liefst 14 seconden te verbeteren: 5.32.15. In totaal heeft ze nu zes limieten. Haar tweede medaille haalde ze op haar beste onderdeel, de 100m rugcrawl. Hierop werd ze derde in een tijd van 1.18.15

Margriet Bieze kwam overal net nog een beetje te kort voor de strijd podiumplekken, maar met haar prestaties liet ze zien wel in bloed vorm te zijn. Op de 100m schoolslag zwom ze 1.26 en werd hiermee 8ste, op de 200m schoolslag had ze een tijd van 3.05.53 en dit leverde haar een keurige 5e plaats op.

Rebecca Jager en Vera v.d. Werf deden beide mee aan het kampioenschap en zwommen keurige tijden. Evenals Iris Hartman voor wie het voorlopig haar laatste wedstrijd was. Door de gewonnen medailles van David en Marielle eindigde De Pinquin op een 20e plek in het medaille klassement.