Negendaagse afsluiting N33 Gieten - Veendam

Rijkswaterstaat sluit van vrijdag 16 mei 19.00 uur tot maandag 26 mei 6.00 uur de N33 tussen Gieten en Veendam af. Gedurende deze periode is dit wegdeel in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met extra reistijd.
Na de weekafsluiting op maandag 26 mei rijdt het verkeer al over de nieuwe, verdubbelde N33 tussen Gieten en Veendam. Het traject tussen Veendam en Zuidbroek volgt later, daarvoor is nog een aantal weekendafsluitingen ingepland.
 
Omleidingsroutes
Het verkeer wordt al ver in de regio omgeleid. Vanuit Duitsland wordt het verkeer op de A7 via Groningen omgeleid, Verkeer vanuit Veendam via Stadskanaal naar Gieten en over de N366 richting Emmen/ Hoogeveen. Verkeer vanuit Gieten richting het zuiden wordt over de N34 via Emmen/ Hoogeveen omgeleid en verkeer vanuit Emmen naar het Noorden rijdt via de N366 en de N975. Zo wordt geprobeerd de verkeershinder op onderliggende wegen zoveel mogelijk te beperken.
 
Extra maatregelen
Om verkeersopstoppingen en ongewenst sluipverkeer te vermijden worden de volgende straten afgesloten voor doorgaand verkeer:
- De Poststraat in Wildervank wordt afgesloten.
- De Van Delftstraat Veendam
- W. de Zwijgerlaan Veendam
- Landbouwstraat Bareveld
- K.J. de Vriezestraat Wildervank
Bestemmingsverkeer en busvervoer hebben doorgang via de verkeersregelaars. 
 
Permanente afsluiting aansluiting Bareveld/Nieuwediep
Vanaf vrijdag 16 mei 19:00 uur komt de N33 aansluiting Bareveld/Nieuwediep definitief te vervallen. De opheffing van deze aansluiting maakt onderdeel uit van het definitief ontwerp van de N33. Vanaf maandag 26 mei 06.00 uur kan het verkeer gebruik maken van de aansluiting De Hilte en de aansluiting Stadskanaal.

Reactie toevoegen