Stichting Present Zuidoost Groningen

De stichting Present is een landelijke stichting met maar liefst meer dan 65 lokale stichtingen verdeeld over het gehele land. Ook in uw gemeente is sinds een jaar stichting Present Zuidoost Groningen (Menterwolde /Oldambt / Veendam) actief.
Stichting Present is een soort vrijwilligersmakelaar en wil een brug slaan tussen groepen mensen die graag een keer vrijwilligerswerk willen doen en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken en zelf niet beschikken over een sociaal netwerk of financiële middelen. Het unieke aan de formule van stichting Present is dat mensen zich eenmalig en op hun eigen tijd in kunnen zetten met een groep vrienden, collega’s, familie, sportvereniging of wat voor groep dan ook (een groep kan al uit 2 of 3 personen bestaan). De meeste mensen willen graag een keer vrijwilligerswerk doen maar in deze drukke tijden heeft niet iedereen tijd om dit elke week te doen. Bij de stichting present is je hulp eenmalig (vaker mag natuurlijk wel!!).
Het afgelopen jaar heeft stichting Present ook in uw regio heel wat projecten uit mogen voeren. Er werd onder het genot van een kop koffie een ‘rollator wasstraat’ georganiseerd, er werden verschillende tuinen onkruidvrij gemaakt en de nodige liters verf werden op muren gesmeerd. Voor de groepen vrijwilligers een kleine investering en voor de verschillende hulpontvangers werd het verschil gemaakt. In sommige tuinen stond het onkruid zo hoog dat men niet meer uit de ramen kon kijken. Op 1 dag werden er zelfs maar liefst 10 projecten uitgevoerd doordat een teambuildingsdag van een organisatie in het teken stond van ‘handen uit de mouwen’.
Ook in 2014 werden de eerste projecten al weer uitgevoerd. Het bestuur en het operationele team van stichting Present Zuidoost Groningen mochten de spits afbijten en verfden op een avond alle muren van een woonkamer. Ook de bewoner zelf verfde aan het einde van de avond enthousiast mee.
Als stichting Present zijn we doorlopend op zoek naar groepen vrijwilligers. Samen met u willen we een beweging op gang brengen zodat het voor iedereen vanzelfsprekend wordt om naar een medemens om te kijken. Bel gerust voor meer informatie met Jannie Dekker (coördinator) 06-37385941 of kijk op onze website voor meer informatie.www.stichting present-zuidoostgroningen.nl

Reactie toevoegen