Stremming Spoorstraat Zuidbroek

Vanaf maandag 12 mei 2014 tot en met maandag 26 mei 2014 wordt de huidige klinkerbestrating in de Spoorstraat in Zuidbroek vervangen door asfalt. Tegelijkertijd worden verkeersremmende maatregelen uitgevoerd. Gedurende de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer met behulp van borden omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het voetpad.

De parkeerplaats bij de supermarkt is per auto bereikbaar via de parkeerplaats tussen de appartementencomplexen aan de Pijpstraat. Het hek tussen de beide parkeerplaatsen wordt tijdelijk verwijderd. Vanaf de parkeerplaats zijn de winkels in de Spoorstraat lopend bereikbaar.

Voor informatie over de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met ARCADIS Nederland BV te Assen bereikbaar op 0592-392111 of per email arjan.vanvliet@arcadis.n

Reacties

Helaas is er geen omleidingsroute voor het verkeer ingesteld en zijn er alleen maar borden geplaatst dat de Spoorstraat gestremd is.

Resultaat: het verkeer sluipt door alle straaten van de anders zeer rustige woonwijk ten oosten van de Spoorstraat op zoek naar de juiste route. Vanavond zag ik tal van brandweerauto's uit de hele provincie op zoek naar het brandweeroefencentrum de meest uiteenlopende wegen gebruiken. Er waren er zelfs die het via de Trekweg probeerden (!). Maar de 2e brug is er nog niet...

Door de Klaas Woltjerweg de hele dag gedonder van dikke vrachtwagens van Schipper en andere bedrijven uit de Industrieweg - deden alsof de stationsstraat ook afgesloten was om 1, 2 bochten niet te hoeven rijden :-(( en genoten van hoge snelheid op zo'n mooie rechte straat. Prima voor de 2012 nieuw geplaatste klinkers.

Ik stel voor om szm dezelfde omleidingsroute in te stellen als bij de intocht van Sinterklaas:
"Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Pijpstraat, Pr. Bernhardlaan en de Stationsstraat. Deze route is dan gesloten voor vrachtverkeer en bussen."
En handhaven en vooral controleren op snelheid en vrachtwagens!

Reactie toevoegen