Negendaagse afsluiting N33 Gieten - Assen

Rijkswaterstaat sluit van vrijdag 2 mei 19.00 uur tot maandag 12 mei 6.00 uur de N33 tussen Gieten en Assen af. Tijdens de twee weekenden is de N33 van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur afgesloten in beide richtingen. Op werkdagen is de N33 eenzijdig afgesloten van Gieten naar Assen. Verkeer kan dus doordeweeks wel van Assen naar Gieten en ook van en naar de A28 vanuit Assen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met extra reistijd.
Na de weekafsluiting op maandag 12 mei rijdt het verkeer al over de nieuwe, verdubbelde N33 tussen Assen en Gieten. Het overige traject volgt even later. Door een extra versnelling van de werkzaamheden aan de N33 kan het verkeer al voor de bouwvak over de gehele verdubbelde N33 tussen Assen en Zuidbroek rijden.
 
Omleidingsroutes
Het verkeer wordt al ver in de regio omgeleid. Vanuit Duitsland wordt het verkeer op de A7 via Groningen omgeleid en verkeer vanuit Veendam rijdt over de N366 richting Emmen/Hoogeveen. Verkeer vanuit Gieten richting het zuiden wordt over de N34 via Emmen/Hoogeveen omgeleid en verkeer vanuit Em-men naar het Noorden rijdt over de N381 via Beilen naar Assen. Zo wordt geprobeerd de verkeershinder op het verkeersplein Gieten en op onderliggende wegen zoveel mogelijk te beperken.
 
Wijziging busroutes, examenkandidaten opgelet
Voor de weekafsluiting gelden er voor de lijnen 110 Winschoten – Assen en 302 Stadskanaal – Assen een aantal wijzigingen. De route gaat vanaf Gieten, OV-Knooppunt N33/N34 via Eexterhalte, Rolde naar Assen en tijdens de weekenden ook terug. Doordeweeks is de route vanaf Station Assen normaal. Halte Rolde N33 komt te vervallen van
2 mei 19.00 uur t/m 12 mei 06.00 uur. Reizigers kunnen gebruik maken van halte Rolde Kerkbrink of Rolde rotonde voor lijn 21 en 24. Rijkswaterstaat adviseert reizigers rekening te houden met extra reistijd. Kijk voor meer informatie op of bel met Qbuzz klantenservice op 0900 - 728 99 65.
 
Negendaagse afsluiting Gieten - Veendam

Na de weekafsluiting tussen Gieten en Assen wordt er van vrijdag 16 mei 19:00 uur tot maandag 26 mei 6:00 uur gewerkt op het wegdeel tussen de N34 Gieten en de N366 Veendam. Gedurende deze periode is dit wegdeel in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.
 
Verdubbeling N33 Assen - Zuidbroek

Rijkswaterstaat gaat, in samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten, de N33 tussen Assen en Zuidbroek verdubbelen. Dit gebeurt om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten.

Reactie toevoegen