Firma Walvius viert 90-jarig bestaan

Met een terugblik en een vooruitblik wordt hier zaterdag 24 mei tijdens een open dag aandacht aan besteed. 1924 Hoe het begon.

Johannes Walvius kocht een smederij in Meeden. In de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf mee met de maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de opkomst van de landbouwmechanisatie, de auto en de komst van het aardgas. Ook begon hij met het verkopen van Veeno fietsen. Het bedrijf ging zo van Johannes over op Harmannes, beter bekend als Mans Walvius. Ook hij ging mee met de veranderingen in de tijd. Naast het oude smids-ambacht leerde hij lassen en begon met het maken van stalen constructies. De centrale verwarming kwam op en de kachels werden vervangen door C.V. installaties. Hij was ook gas- en waterfitter en loodgieter. De fietsen- verkoop ging ook door en Firma Walvius werd Gazelle dealer. In de 70er jaren kwam Leen Walvius in het bedrijf en hij was één van de eerste garages in het noorden die begon met A.P.K. keuringen. In 1991 is Gerhardus Schie- vink, die al jarenlang in het bedrijf werkzaam was, mede vennoot geworden. Zijn werkterrein is gas- en waterfitten, C.V. installatie en constructiewerk. Voor alle werkzaamheden in de garage is Heini Zuiderveen al meer dan 30 jaar een vertrouwd gezicht.

“Sinds een paar jaar kunt u bij ons een Volkswagen LT bus huren. De bus is verhoogd en verlengd, uitgerust met een 3 meter lange oprijplaat. Ideaal voor verhuizingen. Ook kunnen er 2 motorsteunen worden gemonteerd voor het vervoer van 2 mo-toren”, aldus Nel Walvius.

Wat doet de Firma Walvius in 2014
Gas- en waterfitter: aanleg en vervangen van gas- en waterleidingen.
Constructiebedrijf: zowel voor klein laswerk als con-structies voor de bouw, ook rvs en aluminium.
C.V. installaties: voor nieuw-bouw en vervanging, ook voor onderhoud van uw C.V. ketel.
Garagebedrijf: A.P.K. keuringen en onderhoud en reparatie van alle merken.
Tweewielers: Gazelle dealer voor sportieve en elektrische fietsen, onderhoud en reparatie.
Smederij: het smeden van punten, bijv. aan stootijzers, reparatie/restauratie van tuinhekken etc.
Loodgieter: maken en plaatsen van zinken dakgoten, zinken daken. Ook koperen dakgoten zijn mogelijk.
Verhuur: Volkswagen LT, laadvloer 170x3.20mtr., laadhoogte 1.85mtr. met trekhaak. Laadvermogen 1585 kg.

“U bent van harte welkom op onze open dag op zaterdag 24 mei.”

Reactie toevoegen