Regionale Sprint Club Kampioenschap

Zwemvereniging De Pinquin organiseert op zaterdag 10 mei de Regionale Sprint Club Kampioenschap in het zwembad Zuidbroek. Uit de drie noordelijke provincies gaan ongeveer 200 zwemmers en ruim 10 verschillende zwemclubs met elkaar de strijd aan op de zwemafstanden 50 meter en 100 meter. Het is de eerste keer dat de zwemmers naar Zuidbroek komen. De wedstrijd start om 13.00 uur en iedereen is van harte welkom om te komen kijken.
Met de organisatie van de regionale sprint club kampioenschappen is het Zwemvereniging De Pinquin gelukt om weer een belangrijke wedstrijd naar Zuidbroek te halen. “Het is mooi om te zien dat clubs uit Friesland, Drenthe en Groningen op 10 mei hier willen zwemmen”, zegt Nico Altena als voorzitter van De Pinquin. Bij veel mensen bestaan twijfels over de levensvatbaarheid van de zwemsport in Menterwolde en in het bijzonder in het Van der Valk zwembad. “Met dit soort wedstrijden laten we zien dat de zwem-sport springlevend is”, zegt Altena.

In de komende maanden zal duidelijk moeten worden of mensen kunnen blijven zwemmen in het Zwembad Zuidbroek. Vorig jaar gaven in korte tijd ruim 4000 handtekeningen aan dat veel mensen het zwembad graag willen laten voortbestaan. Het besluit over het open blijven van het zwembad zal liggen aan de gemeente Menterwolde en Van der Valk. Duidelijk is dat het niet zal liggen aan Zwemvereniging De Pinquin.

Reactie toevoegen