Molenverhalen gezocht

Tocht om de Noord dit jaar in het teken van de Groninger molen. De negende editie van het bekende wandelevenement Tocht om de Noord heeft dit jaar het thema ‘Ontdek de ziel van de Groninger molen! Tijdens de Tocht om de Noord zullen de wandelaars veel molens letterlijk aan den lijve ontdekken en zelfs worden geconfronteerd met verdwenen molens.
Tijdens de tocht, in het laatste weekend van september, worden overal langs de route molenverhalen verbeeld door toneelspelers, verhalenvertellers, musici en kunstenaars.
Daarnaast krijgen de verhalen een plek op de site www.groningermolens.nl.
Kent u een molenverhaal?
Erfgoedpartners, Molenhuis is dit jaar betrokken bij de organisatie van het evenement en is in het kader daarvan op zoek naar verhalen over Groninger molens en hun molenaars. Dit mogen verhalen zijn van lang geleden, maar ook spannende anekdotes van recent(er) datum. Zoals het gegeven dat de verdwenen molen Bakker in Zuidhorn een glijbaan had voor zakken meel, of het verhaal achter de molenaar die in de kerk van Doezum begraven ligt. Natuurlijk is het de bedoeling om ook verhalen over de andere molens in onze provincie op te sporen.
Kent u of bent u iemand die ons verder kan helpen? Neem dan contact op via of 050 3130052. U mag een verhaal insturen maar het is ook mogelijk om uw verhaal te laten optekenen. Wij kijken uit naar uw bijdrage(n)!

Het Groninger Molenhuis is een koepel voor de ruim 80 monumentale molens in de provincie Groningen: www.groningermolenhuis.nl.

Reactie toevoegen