Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Ook dit jaar is er weer massaal meegedaan aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Ruim 150 kinderen in de provincie Groningen zijn door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. De komende maanden zullen zij met elkaar de strijd aangaan in de provinciale voorrondes.
Maandag 17 februari organiseren Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Cultuurcentrum vanBeresteyn. De beste voorlezers uit de groepen 7 en 8 strijden om een plaats in de halve finale op dinsdag 11 maart in Bibliotheek Stadskanaal. Dit jaar doen uit de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam negentien scholen mee, verdeeld over een ochtend- en een middagronde. De jury bestaat uit prominente burgers. De deelnemers van de ochtendronde worden beoordeeld door burgemeester Meindert Schollema van Pekela, wethouder Bert Wierenga van Veendam en wethouder Annelien de Winter van Menterwolde.
Tijdens de middagronde zullen wethouder Anneke Duit van Pekela, Yvonne Verhoeven van De Kompanjie en wet- houder Gherie ter Steege van Menterwolde hun mening geven over de vaardigheden van de voorleeskampioenen.

Reactie toevoegen