december 2014

  • Sandokai in de prijzen

    Vier leden van Karateschool Sandokai uit Muntendam zijn zaterdagavond 29 november op het 15de Katsu Gala in Winsum in de prijzen gevallen, waarbij Manuel Ridder de eerste prijs heeft behaald en Sander Ridder, Rutger Musch en Senpai Melissa Geukens de tweede prijs hebben behaald.
  • Dropshot’74 wint overtuigend

    Afgelopen zondag, 30 november, speelde het team van Dropshot’74 wat uitkomt in de 2e klasse haar tweede wedstrijd tegen BC Forehand in sporthal Erica te Erica.
    Net als in haar eerste thuiswedstrijd tegen het team uit Erica wisten de spelers van Dropshot’74 wederom met 0-8 te winnen van dit team. De enigste spannende game was die van Desney Boekholt tegen Ziming Lin. In de eerste set was de uitslag 22-24 en de tweede set werd met 12-21 gewonnen.
  • NL Doet 2015

    Het is weer mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor uw NLdoet klus. Ook in 2015 kan het Oranje Fonds een bijdrage geven voor NLdoet klussen.
    Zo worden niet alleen vrijwilligers opgeroepen om u te helpen, maar heeft u ook middelen om uw wensen uit te laten voeren. De maximale bijdrage is dit jaar € 400,-. Als u vragen heeft, mailt u dan naar het NLdoet team: nldoetaanvraag@oranjefonds.nl
    Advies nodig? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Menterwolde via tel. 0598-658888 of mail

  • Saints & Angels

    Onder de noemer ‘Saints & Angels’ is de boerderij van Tuingoed Foltz in Meeden nog twee ‘long weekends’ - 5/6/7 december en 12/13/14 december - omgetoverd in een intieme Christmas Fair. De sfeer is Frans-landelijk met een accent op oud en doorleefd. Daarbinnen is de variatie groot. Van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen.

  • Clubkampioenschappen kegelclubs

    In de week van 9 t/m 15 Nov werd door de kegelclubs K.V.O Ons genoegen, O.D.I.N en Acht o/d Lange het jaarlijkse toernooi georganiseerd.

    Clubkampioen 2014:
    1 Acht o/d Lange 1943 ht gem 80,95 hout
    2 O.D.I.N 2101 ht gem 75,03 hout
    3 Ons genoegen 1731 ht gem 72,12 hout
    4 K.V.O 781 ht gem 65,08 hout

    Hoogste Korpsgooister:
    A.Weesepoel 292 hout
    Hoogste Korpsgooier:
    G.Frikken 347 hout
    Laagste gooister (aanmoedigingsprijs)
    was voor B. Wijnsema met 169 hout

  • Kerstmarkt bij Boomkwekerij Joling

    Elk jaar trekt de traditionele Kerstmarkt bij Boomkwekerij Joling aan de Hereweg 216 in Meeden meer bezoekers, vooral in de weekeinden. Niet zo’n wonder want u vindt er kakelverse kerstbomen van de kwekerij en de mooiste kerstdecoraties. Net even anders en toch voor een kleine prijs. Alles is prachtig geëtaleerd en u kunt genieten van een glaasje Glühwein bij de warme houtkachel. De kerstmarkt is van 6 t/m 21 december dagelijks, dus ook op zondag, geopend.
  • Kerstworkshop Marian Bloemsierkunst

    Na een hartelijk welkom naast de voordeur in de vorm van een adventstrapje, zijn nu de mooie kerststukken voor op tafel aan de beurt. U kunt kiezen uit drie verschillende modellen; twee lage en een hoge. Alle drie met mooie luxe kerstmaterialen zodat Kerst net even wat extra’s krijgt. De kleur kunt u uiteraard aanpassen aan uw persoonlijke smaak. Hebt u zelf geen tijd of zin iets te maken? Bestellen kan ook. Voor info of om u op te geven kunt u zich per mail of telefoon aanmelden.

  • Nieuwe vrijwilligers voor VPTZ Oost-Groningen

    De Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Oost-Groningen is weer versterkt met een aantal nieuwe vrijwilligers. Na een intensieve cursus van 7 dagdelen ontvingen zij 28 november jl. hun certificaat uit handen van ad interim voorzitter Guus Hofman. De cursus die de vrijwilligers hebben gevolgd is speciaal gericht op de sociale en emotionele aspecten van de zorg voor palliatieve terminale patiënten.
  • Vrijwilligers bedankt met buffet

    Meer dan 100 vrijwilligers genoten afgelopen vrijdagavond in het nieuwe MFC. De Noordsuythoeve in Noordbroek van een stamppotbuffet van boerenkool, zuurkool en filosoof bereid door de kok van Gockingaheem. De Vrijwilligerscentrale van de Gemeente organiseerde deze avond om vrijwilligers te bedanken in het kader van de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag.
  • Boekenbeurs voor treinen- en spoorwegboeken

    Ook op 13 en 14 december is het museumstation weer geopend. Op die twee dagen wordt er een boekenbeurs voor treinen- en spoorwegboeken georganiseerd. Een deel van de collectie dubbele boeken wordt op die dag te koop aangeboden. De opbrengst komt ten goede aan de Collectiewerkgroep van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het gerestaureerde station is momenteel de openingsexpositie over de geschiedenis van de trein en de tram in Noord-Nederland te bekijken.

  • Open dag Groninger Huis

    Woonstichting Groninger Huis heeft haar kantoorpand aan de Kerkstraat duurzaam gerenoveerd. Het gebouw is niet alleen voorzien van zonnepanelen en energiezuinig gemaakt maar ook in een nieuw jasje gestoken. Dat was ook nodig, want het pand en de inrichting was na 20 jaar echt aan een modernisering toe. Het resultaat mag er zijn!

  • Ruilderij heeft grootse plannen

    Tegenwoordig is hij iedere vrijdagmiddag open; De Ruilderij in De Menterne te Muntendam. Er kan kleding uitgezocht worden tegen de ruil van een kledingstuk of speelgoed. Sinds kort kan iets ook tegen betaling van een klein bedrag gekocht worden want De Ruilderij wil meer een winkeltje worden. Daarom doet ze nu een oproep aan inwoners van Menterwolde.

  • Uittocht Sint Nicolaas

    Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest hoe de Sint en zijn Pieten na pakjesavond weer terug gaan naar Spanje? Ontdek dat op zaterdag 6 december in de filmzaal van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Vanaf 14.00 uur mag je gratis naar de filmzaal om de Sint en zijn Pieten uit te zwaaien. Om ca. 14.45 uur vertrekken zij vanuit het station per trein naar Spanje.

  • Protestlaid over ‘Windmeulens’

    Bé Schmaal uit Meeden heeft een protestlied over ‘Windmeulens’ geschreven. Schmaal wil het lied gebruiken om breed aandacht te vestigen omdat Meeden bedreigt wordt door een windmolenpark. Het lied is ook al opgepikt door de media; het is 29 oktober jl. gedraaid bij RTV Noord in het programma ‘Twij Deuntjes veur ain Cent’ van Henk Scholte.
  • Al uw verzekeringen en leningen

    Wilt u een persoonlijk en onafhankelijk advies krijgen over al uw verzekeringen en eventuele leningen? Dan is Heymstede Assurantiën een goed adres voor u. Bert Lockhorn heeft al 25 jaar ervaring in de verzekeringsbranche en is begin 2011 in zijn woonplaats Zuidbroek voor zichzelf begonnen. Zijn rechterhand hierbij is zijn vrouw Fia.
  • As it is in heaven

    Zing jezelf vrij in het zangproject geïnspireerd door deze indrukwekkende film. Het doel is om je te leren uiten, om letterlijk en figuurlijk je stem te laten horen. Dit geeft vrijheid en ruimte. En je hoeft niet te kunnen zingen! Het zangproject vindt plaats op 6 zondagavonden in januari en februari bij centrum Farmhaase te Siddeburen.
    Meer info vind je op www.joshaase.nl

  • 55+ Nieuwjaarsbal 2015

    Graag nodigen wij alle danslustige 55-plussers uit voor het Nieuwjaarsbal 2015 op donderdag 8 januari! Op deze manier willen we het activiteitenseizoen van Team Sport en Cultuur van de gemeente Veendam en het Ouderenwerk van Compaen groots openen! We bieden een aantal leuke leerzame dansworkshops aan, Country Line Dance, Stijldans Salsa, Tango, Moderne dans, Beweeg je vrij en Rock en Roll! Onder begeleiding van dansdocenten, maar vooral voor het dansplezier.

  • ‘Anders kieken’ in vanBeresteyn

    Onder deze titel worden van 6 december tot en met 25 januari drie exposities gepresenteerd in cultuurcentrum vanBeresteyn. In de voormalige kunstuitleen hangen foto’s van de Fotoclub Veendam en wordt keramiek geëxposeerd van Anny Kuiper. In de gang is een bijzondere portrettengalerij te zien. In het kader van 10 jaar vanBeresteyn hebben we een oproep gedaan aan Veendammers en mensen uit de regio om zich te melden als zij 10 jaar geleden bij de opening van vanBeresteyn ook op de foto waren gekomen.
  • Nieuwe dienstregeling en tarieven busvervoer

    Vanaf 14 december geldt voor Groningen en Drenthe een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer. Het OV-bureau voegt ritten toe op enkele sterk groeiende lijnen. Zowel de Qliners als Q-link trekken steeds meer reizigers. Daarom gaat bijvoorbeeld lijn 5 van Q-link tussen P+R Haren en Groningen vaker rijden. De Qliner tussen Assen en Groningen (309) gaat op werkdagen voortaan ook ’s avonds rijden.
     
    Bezuinigingsopgave
  • Sinterklaas bezoekt Insp. Amerikaschool

    Sinterklaas en de Pieten hebben voor de eerste keer de Inspecteur Amerikaschool in het nieuwe MFC bezocht. Het was grappig om te zien dat de auto met de Sint en zijn Pieten ons zomaar voorbij reed en naar de plek reed waar de vorige school heeft gestaan. Zal de Sint het verhuiskaartje niet ontvangen hebben? Gelukkig heeft hij de nieuwe school gevonden.

  • Volkskerstzang Muntendam

    Op zondagavond 14 december is er een volkskerstzang in de Hervormde Kerk van Muntendam. Deze wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Muntendam.
    Het Christelijk Mannenkoor Veen-dam doet mee, evenals Jeanet Schuring (sopraan), Dick Swama (orgel) en SBS 8; bestaat uit 8 blazers welke komen uit Spijk, Bierum en Scheemda.

  • Zonnehuis bakt oliebollen

    Ook dit jaar bakt Zonnehuis Gockingaheem weer heerlijke oliebollen. De oliebollen worden woensdag 31 december verkocht in de centrale hal. Het personeel en vrijwilligers bakken op 31 december a.s. oliebollen. U kunt de oliebollen bestellen door de bestelformulieren in te vullen. Deze zijn te verkrijgen bij de receptie van zonnehuis Gockingaheem. Ook kunt u de oliebollen telefonisch bestellen. De bestelformulieren kunt u tot en met 30 december ophalen en/of inleveren.
    De opbrengst van de actie wordt besteed aan ontspanningsactiviteiten voor onze bewoners.

  • 15 December Werkcafé

    Maandelijkse organiseren de vrijwilligers van het Werkcafé Menterwolde W.I.M. ‘werken in Menterwolde’ een ochtend waarin alles wat met werk zoeken te maken heeft aan de orde komt. “Op 15 december is er een adviseur personeel en arbeid uitgenodigd en zij gaat vertellen hoe sollicitatie vanuit de kant van de werkgever gaan.” vertelt Jurjen Eskes. “Als je solliciteert weet je nooit wat de werkgever precies zoekt, waar hij op let bij een sollicitatiebrief of gesprek. Mw. Stollenga, adviseur P en O komt vertellen waar zij op let en hoe werkgevers denken.

  • Sfeervol kerstconcert Elad

    Op 19 december 2014 geeft de Christelijke Brassband Elad uit Muntendam onder leiding van Gosse Reijenga een sfeervol kerstconcert in de Grote Kerk aan de Raadhuisstraat 8 te Wildervank. Het Christelijk Groot Gemengd Koor onder leiding van Johan Pots verleent medewerking aan dit concert. Het programma bestaat uit een mooie mix van kerstmuziek en ander repertoire. Tijdens de samenzang kan ook het publiek van zich laten horen.
  • Tijdelijke contracten Wedeka

    Op 1 Januari 2015 treed de participatie wet in werking. In de gemeente Menterwolde zijn 18 mensen werkzaam bij het WSW bedrijf WEDEKA die een tijdelijk contract hebben, en in het kader van de participatiewet krijgen deze mensen na 1 Januari geen nieuw contract meer. Het gevolg is dat deze groep mensen geen werk meer heeft ,en geen zinvolle dagbesteding meer heeft en op deze manier geen bijdrage meer leveren aan de maatschappij. De participatiewet is er juist op gericht om mensen mee te laten doen in de maatschappij.

  • Computeradvies bij het Digicafé

    In Muntendam is het Digicafé de plek waar mensen terecht kunnen voor hulp bij computer of tablet gebruik. Ruud Haan is vaste vrijwilliger samen met Harry Oosterhof, Rob Verharen en Jurjen Eskes. “Iedere dinsdagmiddag kunnen mensen bij het MAC in de Menterne terecht van 14.00 tot 16.00 uur.” Het leren omgaan met sociale media staat ook op het programma. Hoe maak je een Linkedin profiel aan en hoe onderhoudt je dat dan. Jurjen Eskes helpt bezoekers die vanuit het Werkcafé met deze vragen komen graag. “Het is lang niet voor iedereen makkelijk om een sollicitatiebrief via de mail te versturen.

  • Geld voor leerlingen basisonderwijs

    Gemeente Menterwolde wil leerlingen basisschool leren verantwoord om te gaan met geld In aanwezigheid van wethouder Veenstra, wordt donderdag 11 december op de Europaschool te Muntendam op feestelijke wijze het startschot gegeven voor het werken met de Klasse!kas. Met de Klasse!kas wil de gemeente in samenwerking met de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) leerlingen verantwoord leren omgaan met geld.

  • Spoorwegboekenbeurs

    Komend weekend is er weer van alles te doen in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek. Behalve de standaard museumactiviteiten, met onder andere de expositie ‘Harlingen-Nieuwe Schans 1863-1868’, is er zaterdag 13 en zondag 14 december een boekenbeurs voor spoorwegboeken en -tijdschriften.