december 2013

  • Europa Kinderhulp regio

    De Stichting Europa Kinderhulp is een landelijke organisatie zonder winstoogmerk en bestaat geheel uit vrijwilligers. Er zijn geen betaalde krachten. De Stichting is in 1961 opgericht en is sinds 1973 actief in de noordelijke provincies. Vanaf 1974 is Groningen een zelfstandige regio.
    In de afgelopen jaren hebben veel “kwets-bare” kinderen kunnen genieten van een zomervakantie bij gastouders in onze provincie, een ervaring die hen niet kan worden afgenomen.

  • Meisjes D Kampioen!

    Na de winterstop wacht de volgende uitdaging; voetballen op een groot veld. Mede dankzij Cafetaria Muntendam (sponsor) werd het een leuke dag.
     
     
    V.l.n.r.: Jeanet (trainster), Esther, Nikki, Nicky, Benthe, Geert (trainer), Esmee, Quincy, Dicky (trainer), Remco (sponsor), Jacob (leider/trainer). Onderste rij: Carmen, Britney, Elize, Kiomy, Wendy, Eliza, Melissa.
  • Saints & Angels

    Exclusieve Christmas Fair bij Tuingoed Foltz. Onder de noemer ‘Saints & Angels’ is de boerderij van Tuingoed Foltz in Meeden drie weekends lang - 29 nov-1 dec, 6-8 dec en 13-15 dec - omgetoverd in eenintieme Christmas Fair. De sfeer is Frans-landelijk met een accent op oud en doorleefd. Daarbinnen is de variatie groot.
     
     
  • Werkzaamheden A7

    Rijkswaterstaat voert van vrijdag 6 december tot en met zaterdag 7 december asfaltwerkzaamheden uit aan de A7 tussen Hoogezand en Sappemeer. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 20.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ‘s ochtends. Voor het verkeer is dan één rijstrook beschikbaar en de oprit Sappemeer (nr. 42) is afgesloten voor het verkeer richting Winschoten. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de eerstvolgende toe- en afrit.
  • Anne Frank

    Een geschiedenis voor vandaag te zien in het Veenkoloniaal Museum tot en met 12 januari 2014. 
    Het Joodse meisje Anne Frank wordt op 12 juni 1929 geboren in Frankfurt am Main. Ze is de dochter van Otto en Edith Frank. Haar zus Margot is drie jaar ouder. In 1933 komen de nationaal-socialisten in Duitsland aan de macht. De joden worden stap voor stap uitgesloten van de samenleving.
     
     
  • Volledige realisatie van licht en geluid

    Gespecialiseerd in showtechniek. Akkermans Showtechniek op de Gouden Driehoek in Zuidbroek is gespecialiseerd in verkoop en verhuur van alles op het gebied van showtechniek. U kunt hier terecht voor licht, beeld, geluid en decor. Akkermans Showtechniek geeft uw evenement, bedrijfsfeest, zakelijke bijeenkomst of feestje thuis de audiovisuele invulling die het nodig heeft.
     
     
  • N33

    Verdubbeling tussen Assen en Zuidbroek. Gereed: 2015. Rijkswaterstaat werkt samen met de provincies Groningen en Drenthe aan de verdubbeling van de N33 tussen Assen-Zuid en Zuidbroek.
     
     
    Hiermee bereiken we:
    • verbeterde verkeersveiligheid
    • betere doorstroming
    • goede aansluiting op provinciale en gemeentelijke wegen
  • Een hartenkreet - Voedselbank

    Ingezonden:
     
    In deze tijd van economische zware tijden en rampen wil ik nog eens de aandacht vestigen op onze voedselbank Veendam, Menterwolde. Met de Filipijnen nog vers in ons geheugen, wat natuurlijk een schrijnende situatie is en waar terecht heel veel geld ingestopt wordt, zijn er natuurlijk ook in onze nabijheid schrijnende gevallen. 
  • Buurtactief Meeden

    Workshop kerststuk maken. Buurtactief, onderdeel van de DRC Meeden, houdt 18 december in samenwerking met de bieb en het dorpshuis een bloemschikavond. Bloemstyliste Heleen Pimmelaar neemt u mee in kerstsfeer.
    Ditmaal gaat u een kerststuk maken met witte accenten. Heleen neemt weer heel veel verschillende takjes en decoraties mee om samen met u een mooi kerststuk te maken. Ze neemt zelf een kerststuk als voorbeeld mee. Deze kunt u namaken, maar u kunt er zelf ook een eigen invulling aan toevoegen met het door haar meegebrachte materiaal.

  • Gezocht zangers/zangeressen

    Kamerkoor Cantate Domino is op zoek naar zangers/zangeressen die projectmatig mee willen gaan zingen.
    Het koor is de Via Crucis van Liszt en delen uit de mis van Luis de Victoria (o magnum mysterium) aan het instuderen. Het concert is gepland op 30 maart 2014. De repetities zijn op maandagavond. De sluitingsdatum is 28 december 2013. De voorkeur gaat uit naar zangers/zangeressen die bekend zijn met de uit te voeren zangstukken of zangstukken makkelijk instuderen.

  • Lijsttrekker GroenLinks bekend

    De afdeling Menterwolde heeft op 26 november unaniem Tebbe Krijgsheld uit Meeden aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 17 maart 2014.
    Krijgsheld was van 1991 tot en met 1998 ook al gemeenteraadslid voor GroenLinks. Hij ziet zijn terugkeer in de gemeentepolitiek als een geweldige gelegenheid om een inhoudelijke bijdrage aan de samenleving te leveren.

  • Kerkhörn 2.0

    In het boek “Noord- en Zuidbroek in vroege jaren” van H. Antonides wordt het volgende over de Kerkhörn vermeld: Toen de kerk nog voor onderwijs zorgde, was het grijze gebouw ingericht als school. Later werden er woningen in afgetimmerd en een consistorie. Voor enkele jaren heeft de hervormde gemeente het ingericht tot vergaderlokaal en er de naam Kerkhörn aan gegeven, de oude naam van de Torenstraat.
     
     
  • Jeugdzaalvoetbal

    Maandag 23 december wordt er voor de jeugd uit Noord- en Zuidbroek een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in sportcentrum Ruitershorn.
    Voor de jeugd van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar wordt er ’s ochtends gespeeld en voor de jongeren van 13 t/m 16 jaar is een toernooi van 13.00-16.00 uur. Opgave kan per team bij Freddy Plat of Jan Blaauw - Gemeente Menterwolde.

  • Voorbereidingen Concours Hippique in volle gang

    De voorbereidingen voor het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen (voorheen Veendam) zijn weer in volle gang. Dankzij de trouwe sponsoren is het de organisatie gelukt een gevarieerd programma samen te stellen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 20 december 2013 tot en met 4 januari 2014 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.
  • Sluiting dreigt voor dorpshuis!

    Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Meeden heeft besloten om het dorpshuis Meeden te sluiten per 1-1-2014. Het bestuur acht het onverantwoord om het dorpshuis open te houden gezien het begrote tekort voor 2014. 
     
     
    Het huidige bestuur heeft het afgelopen jaar een plan van aanpak gemaakt waaronder een complete revitalisering van het dorpshuis waardoor deze op termijn een positieve exploitatie zou geven. Het bestuur geeft aan dat zij meerdere keren bij de gemeente aandacht heeft gevraagd voor de huidige negatieve situatie en de zienswijze om hier op een positieve manier verandering in aan te brengen. In oktober 2013 heeft het bestuur een onderhoud gehad met het college van B&W waarin zij haar plannen om tot een positieve exploitatie te komen heeft aangegeven, inclusief de financiële onderbouwing.
  • Afsluiting N7 Westerbroek – Groningen

    Rijkswaterstaat voert van maandag 9 december 22:00 uur tot dinsdag 10 december 05:00 uur asfaltwerkzaamheden uit aan de N7 tussen Westerbroek en Groningen. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor al het verkeer vanuit Winschoten richting Groningen. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de Europaweg.
    Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden meteen langere reistijd.
     
    Weersgevoelige werkzaamheden

  • Pieten activiteiten op Pakjesbezorgdag

    Zaterdag 30 november jl. werd de 7e Pakjesbezorgdag gehouden, een  grote bonte stoet over een route van 20 km waar pakjes feestelijk aan de deur bezorgd werden. De Pakjespieten hadden nog niet eerder zó veel pakjes te bezorgen! Parallel daaraan had een deel van de 50 Pieten het dorpsplein omgebouwd tot een waar Pieten trainingcentrum. 
     
     
  • Supermedaille oogst Pinquin

    Afgelopen vrijdagavond en zaterdag stond er een internationale wedstrijd voor De Pinquin op het programma. 26 Zwemmers en zwemsters waren naar het Duitse Emden afgereisd om daar een flinke lading medailles binnen te halen.
    26 zwemmers en zwemsters waren sa-men goed voor 126 starts die in totaal 94(!) medailles opleverde! Dit betekent dat 75% van de races met een medaille werd afgesloten. Een super percentage dus.

  • Awizon zonne-energie

    De filosofie van Awizon (Aarde, WInd en ZONne-energie) is simpel en doeltreffend: we hebben de aarde in bruikleen. Het doel van Awizon is om iedereen op verantwoorde en doeltreffende wijze van energie te voorzien. Energie opwekken met zonnepanelen is op dit moment één van de meest aantrekkelijke investeringen op dat gebied.
     
     
  • Klaas Brouwer derde in Loopcircuit

    Klaas Brouwer van de SV Veendam Atletiek is tijdens de Intersport Superstore Roden Cross, de 9de en laatste wedstrijd van het Loopcircuit Noord Nederland 2013, als derde geëindigd in het eindklassement van de mannen 40.
    De atleet uit Zuidbroek liep de cross over 9 km in een tijd van 36.52 minuten en dat bleek voldoende voor het brons in het eindklassement.

  • Koopavondconcert

    Muziek gecombineerd met kunst en kitsch. Een bijzonder Koopavondconcert in vanBeresteyn op donderdag 12 december a.s. Niet alleen kunnen de bezoekers genieten van de gezellige muziek van het duo Vaart 13, ook is er gelegenheid een kijkje te nemen bij een aantal kunstex-perts die op dat moment in vanBeresteyn de kitsch van de kunst zullen scheiden.

  • Verdubbeling N33 op de helft

    De verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek verloopt voorspoedig. De werkzaamheden zijn al op de helft. In de afgelopen maanden is er over de hele 40 kilometer hard gewerkt, het meest intensief bij de knooppunten Assen en Zuidbroek. Zo werkt Rijkswaterstaat komend weekend aan het omzetten van het verkeer naar de nieuw gebouwde rijbaan van de N33 tussen Assen en Gieten. Vanaf maandag 9 december rijdt al het verkeer daar in twee richtingen over de nieuwe baan.
  • Twee jaar A7 veilig.

    Voelen mensen zich veiliger? Weggebruikers geef uw mening op.
    De politie en Rijkswaterstaat roepen verkeersdeelnemers op om nog eens te laten weten hoe veilig zij zich voelen op de snelweg A7 tussen de Afsluitdijk en Bad Nieuweschans. Dat kan door de online enquête op www.a7veilig.nl in te vullen tussen 9 december 2012 en 9 januari 2014. Het project A7 Veilig ging precies twee jaar geleden van start met als doel de veiligheidsgevoelens op de A7 te verhogen. Uit de eerste meetresultaten over 2012 blijkt dat er minder hard gereden wordt en dat de combinatie handhaving en voorlichting positief effect heeft. Hoe ervaren wegge- bruikers dat nu zelf na twee jaar A7 Veilig?
  • Inzamelingsactie speelgoed

    Begin december, als je met de auto of fiets door de straten aan het rijden bent en je kijkt bij de mensen door de ramen naar binnen dan zie je bij steeds meer mensen de kerstboom al weer staan, keurig netjes versierd met de mooiste ballen en lichtjes. Bij veel mensen komen er onder de boom vaak cadeautjes te liggen, veel cadeautjes! Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend!

  • Afsluiting opritten A7

    Groningen - Duitsland
    Rijkswaterstaat voert van woensdag 11 december tot en met vrijdag 13 december asfaltwerkzaamheden uit aan de A7 ter hoogte van Foxhol, Hoogezand en Bad Nieuweschans. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 18.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ‘s ochtends. Voor het verkeer is dan één rijstrook beschikbaar. Op bepaalde tijden is een aantal opritten afgesloten. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid naar de eerstvolgende op- en afrit.
  • Feest in De Menterne!

    Begin dit jaar vielen een aantal inwoners van de Herman Gorterweg in Muntendam in de prijzen met de PostcodeStraatprijs. De Nationale Postcode Loterij werkt samen met het Oranje Fonds op buurtniveau. In buurten waar de Straatprijs valt, verblijdt het Oranje Fonds iedere week een sociale organisatie met het ‘Oranje Fonds Buurtcadeau’ ter waarde van

  • Harry Wind lijsttrekker CDA

    Tijdens haar algemene ledenvergadering op 1 oktober van CDA Menterwolde is Harry Wind, de huidige fractievoorzitter, als lijsttrekker gekozen. Als 2de man staat de heer Okko van der Ploeg op deze lijst. Beide heren hebben in de afgelopen raadsperiode een stabiele bijdrage geleverd aan de Menterwolmer politiek.

  • Kerstmarkt Gockingaheem

    In Zonnehuis Gockingaheem in Noordbroek wordt op zondagmiddag 15 december een gezellige en sfeervolle kerstmarkt gehouden.
    Deze kerstmarkt wordt georganiseerd door Dameskoor Elk & Ain uit Noordbroek, in samenwerking met Zonnehuis Gockingaheem. Er zijn verschillende standhouders met een gevarieerd aanbod, gericht op de kerst. Uiteraard kunt u weer meezingen met de gezellige kerstliedjes tijdens het optreden van Dameskoor Elk & Ain onder leiding van dirigente Jessica Bos.
    De entree is gratis, dus kom allemaal naar deze gezellige kerstmarkt.

  • Midwinterfeest Heemtuin!

    Traditiegetrouw ook dit jaar weer op zondag 15 december. Na het succes van vorig jaar, organiseren wij ook dit jaar weer een Midwinterfeest. Hebt u zin om het kerstgevoel dit jaar midden in een gezellig winterlandschap te beleven kom dan op zondag 15 december naar Heemtuin en Natuurpark Tussen de Venen.
     
     
  • Vier Kerst met ‘De Scheepsjoagers’

    Het is zo langzamerhand een traditie geworden; shantykoor De Scheepsjoagers uit Muntendam geven op zondagmorgen 22 december een kerstconcert in MFC De Menterne in Muntendam. 
    Het koor, bestaande uit 71 mannen, is momenteel heel druk met het instuderen van enkele nieuwe kerstnummers onder leiding van dirigent Nico Dijkman.
     
     
  • GEMEENTE IN GESPREK MET GEBRUIKERS DORPSHUIS MEEDEN

    Het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde heeft kennis genomen van het voornemen van de Stichting Dorpshuis Meeden om het dorpshuis per 1-1-2014 te sluiten.
    Het college beseft dat dit de nodige onrust bij de gebruikers oproept en wil daarom graag inzage in de problematiek. Om een passende oplossing te vinden voor de functies en activiteiten in Meeden nodigt het college de gebruikers, organisaties/verenigingen en andere belanghebbenden graag uit om hierover op korte termijn van gedachten te wisselen.

  • Kerst in Zuidbroek

    De Dorpsraad Zuidbroek heeft er voor gezorgd dat er dit jaar weer een kerstboom het dorpsplein Aan t wotter in Zuidbroek siert. De boom ziet er prachtig uit met honderden lampjes. Dit jaar is de boom geschonken door de  familie Schrage, Bovenende 1 uit Zuidbroek.