juni 2013

  • Kampioens teams bij de TCM

    Afgelopen zaterdag 1 juni zijn er maar liefst twee teams kampioen geworden bij de Tennisclub Muntendam in de regiocompetitie Noordoost.
     
     
    Het 1e mix team van Muntendam werd ongeslagen kampioen in de 5e klasse gemengd, door ook de laatste wedstrijd tegen Starkenborgh 7 te winnen met 4-1. Met 27 punten stonden de Muntendammers maar liefst 5 punten boven het 2e team van Ten Boer, die hiermee 2e werd van de poule.
  • Muntendam C1

    De jongens van C1 hebben een fantastisch seizoen gehad. Tweede in de competitie en tweede bij het bekertoernooi. Zaterdag 1 juni moesten zij op de finale- dag in Burgum hun meerdere erkennen in Protos C1.
     
     
    Muntendam kwam met 2-0 achter, maar vlak voor rust scoorden ze 2-1 en was de wedstrijd weer open.
  • Muntendam Zaterdag 2 kampioen!

    Muntendam Zaterdag 2 is na een spannende eindsprint kampioen geworden van de reserve 6e klasse 19. Met 95 doelpunten voor en slechts 16 in totaal wist Muntendam kampioen te worden tegen SC Scheemda 4. Het werd 3-0 voor de Muntendammers! Volgend jaar 5e klasse! De kampioensshirten zijn aangeboden door Piethein tegelzetgroep, Autobedrijf Bultje en een stille sponsor.
     
  • Derde plaats Pinquin

    Afgelopen zaterdag vond in Delfzijl de 25m finale plaats. Dit is de finale voor beginnende zwemmers, waarbij alle 25meter afstanden worden gezwommen. Natuurlijk zijn er ook een aantal gevorderde zwemmers die hier aan mee doen, echter voor de eindstand wegen de jongste zwemmers het zwaarste mee. De wedstrijd bestaat altijd uit drie delen waarin de jongste zwemmers beginnen en de oudere zwemmers eindigen.

  • Echtpaar Wolthof 55 jaar getrouwd

    Donderdagochtend 30 mei kwam burgemeester Van Zuijlen op de koffie bij Jan Karel en Tiny Wolthof in Noordbroek om hen te feliciteren met hun 55-jarig huwelijk. Bijna 80 jaar geleden werd Jan Karel op de plaats, waar hij nu in Noordbroek woont, geboren. Hier, aan de Havenstraat, stond eerst de garage waar zijn ouders begonnen zijn met de verkoop van fietsen en de verkoop van de eerste motor in de jaren 20.
     
     
  • Nieuwe website Zorggroep Meander

    Zorggroep Meander presenteert met trots haar nieuwe website: www.zgmeander.nl. Deze eigentijdse website is de bron voor alle informatie voor u en over ons. De website laat helder en overzichtelijk het brede dienstenaanbod van wonen, zorg en behandeling zien. Met deze nieuwe website nodigen we iedereen van harte uit om kennis te maken met Zorggroep Meander.
     
    Snel en op maat antwoord
  • Groen lintje in Muntendam

    Tijdens de jaarmarkt in Muntendam werd op 1 juni 2013 het Groene Lintje uitgereikt aan Peter Harry Mulder, akkerbouwer in Muntendam. Mulder maakt in zijn agrarische bedrijf veel werk van natuurbeheer, onder andere door de zorg voor akkerranden. Hij is al jaren bezig met het aanleggen van akkerranden op zijn percelen. Daarnaast plaats hij vele bosjes (struweel) zodat vogels schuil- en broedplaatsen hebben.
     
     
  • Botjes Zwembaai is heropend

    Afgelopen donderdag vond ‘een kleine aftrap voor iets heel bijzonders’ plaats, aldus wethouder Matty Siersema. Zij doelde hiermee op de officiële opening van een nieuw seizoen voor de mooie Botjes Zwembaai, waarbij de gemeente voor de exploitatie voortaan samen zal werken met Realwork. Dit jonge bedrijf streeft ernaar verbinding tot stand brengen tussen werkzoekenden, het bedrijfsleven en opdrachtgevers door het aanbieden van tijdelijke stages. 
     
  • Feestweek Muntendam

    Wees sportief en doe mee met de trimloop!
    Afgelopen weekend vond de jaarmarkt in Muntendam weer plaats met veel vermaak voor jong en oud. Deze week wordt er ook nog van alles georganiseerd in Muntendam. Van maandag 3 t/m 5 juni is de fietsdriedaagse, woensdag 5 juni is er voor de basisschooljeugd een fimmiddag en donderdag treedt ‘Gien Idee’ op voor de senioren..
     
     
  • Groninger Molenweekend

    Zaterdag 8 en zondag 9 juni is er weer volop gelegenheid om de Groninger molens niet alleen in het landschap te bewonderen, maar ook van dichterbij te verkennen. Het merendeel van de molens in de provincie Groningen heeft tijdens het jaarlijkse Groninger Molenweekend de deuren voor het publiek geopend. 
     
     
  • Opbrengst Boeldag Noordbroek ruim €13.000,-

    Het begon zaterdagochtend al vroeg in Noordbroek met het radio-programma “Noord op Stee”. Tal van betrokkenen bij de boeldag werden geïnterviewd door Derk Bosscher en Marcel Nieuwenweg terwijl het programma met livemuziek werd opgeluisterd door een optreden van de “Stroatklinkers”. Het bleek achteraf een juiste mix om een uitstekende sfeer te kweken voor de ouderwetse boeldag die aan het begin van de middag zou starten.
     
  • 34e Wielerronde in Muntendam

    Zondag 9 juni vindt ter afsluiting van de feestweek in Muntendam weer de Ronde van Muntendam plaats. Dit jaar voor de 34e keer.
    De wielerronde vindt plaats in het centrum van Muntendam, Kerkstraat (start/finish), Jan Bakkerstraat, Zuiderstraat en Middenweg..

    Voorafgaand aan de wielerronde is er een Trimloop en een Dikke Banden Race (bij voldoende deelname). De trimloop wordt georganiseerd door g.a.v. S.O.S. uit Muntendam. De omwonenden aan het parcours worden verzocht huisdieren binnen te houden.

    Het programma ziet er als volgt uit:
    10.30 uur: t/m 11 jaar
    10.35 uur: 12 t/m 15 jaar

  • Melrose opent Feestweek Meeden

    Aanstaande zaterdag wordt de jaarlijkse feestweek in Meeden geopend middels een spetterende optreden van de band Melrose.
    ‘MELROSE houdt al jarenlang het Nederlandse publiek in de ban met een muziekshow vol covers omgeven door absurdistische totaaltheater met een vleugje satire. Een multimediaal spektakel vol theater, slapstick, video en lichtshows dat alle zintuigen prikkelt.’
  • Winkels mogen open op zondag

    Per 1 juli a.s. mogen gemeenten zelf beslissen of winkels in hun gemeente op zondag open mogen.
    Tot nu toe ging dat per loting en was er dan ook maar één supermarkt open in Menterwolde. Andere supermarktondernemers uit Menterwolde hebben bij raadsleden al aangegeven dit niet eerlijk te vinden. Op zondag is het meestal druk met klanten. Ook onder de overige middenstanders is er animo voor het houden van koopzondagen of is er in ieder geval de wens om dit zelf te mogen bepalen. Vanaf 1 juli a.s. is het dan ook mogelijk voor hen om tussen 10.00 en 20.00 uur op zondag open te zijn.

  • Minder geld voor verdubbeling N33

    Onze gemeente heeft destijds aan de Provincie toegezegd dat zij € 2,4 miljoen zou bijdragen aan de verdubbeling van de N33. Echter dankzij tussenkomst van de Provincie komen het Factory Outlet Center en het ziekenhuis niet naar Zuidbroek, ondanks dat zij dat zelf wel wilden. “In de intentiebijeenkomst met Redema/Vascom inzake het FOC stond dat de initiatiefnemers € 1,4 miljoen zouden bijdragen aan de verdubbeling van de N33”’ aldus weth. Jan Batelaan. Dankzij de Provincie is dus een flink deel van de dekking van de kosten kwijt.

  • Getuigen aanrijding auto-fiets gezocht

    De politie zoekt contact met mensen die dinsdagavond 4 juni tegen 21.45 uur getuige zijn geweest van een aanrijding op de W. A. Scholtenweg waarbij een fietser gewond raakte.

    Een 41-jarige man uit Zuidbroek reed omstreeks deze tijd op zijn fiets vanaf het bruggetje bij de bocht waar de W. A. Scholten over gaat in de Achter de Wal, de W. A. Scholtenweg op. Daar werd de man volgens zijn verklaring gesneden en geraakt door een rode auto. De fietser kwam ten val. De auto reed door.

  • Een enorme wolkbreuk...

    Borgerswold Veendam. Nummer 6 alweer voor de HC Zuidbroek. De avond begon letterlijk al half in het water. Een enorme wolkbreuk bleef hangen boven Veendam en omgeving. Het regende nog volop toen om klokslag 2 minuten voor 6 de wedstrijd begon. Aangezien niemand in de stromende regen ver wilde lopen om een stekkie te vinden, bleven de leden op korte afstand van elkaar zitten. Amper 15 meter uit elkaar.

  • Succesvol JRM Toernooi

    Zaterdag 25 mei was er weer het jaarlijkse toernooi van Judo Ryu  Muntendam. Met bijna 300 deelnemers was het weer een zeer geslaagde dag. Wethouder mevr. de Winter opende het spektakel en huldigde nog Siska Johannes met haar 28 jaar betrokken zijn bij de vereniging. En kreeg een lid van verdienste oorkonde overhandigd.
     
     
  • Open Dagen bij Joling

    In het weekend van 15 en 16 juni bent u van harte welkom op de Open Dagen van Boomkwekerij Joling in Meeden. Een jaarlijks bloemen- en plantenfestijn in het derde weekend van juni. U kunt op zaterdag en zondag een kijkje nemen achter de schermen van de kwekerij, genieten van zomerse bloemenweelde en profiteren van scherpe aanbiedingen op tuinplanten.
    Sierheesters en terrasplanten
  • Voor de laatste keer..

    ...muziekexamens bij ‘Muziekschool Gemeente Menterwolde’
    Maandag 3 en donderdag 6 juni jl. waren er weer de jaarlijkse hafabra-examens bij ‘Muziekschool Gemeente Menterwolde’. Tevens waren dit, na 23 jaar!!!, de laatste examens, want zoals u inmiddels ongetwijfeld weet, sluit Muziekschool Gemeente Menterwolde deze zomer, helaas helaas, de deuren!
    De muziekschool was dit jaar te gast bij dorpshuis ‘de Broeckhof’ en ‘The Sound of Music’ te Zuidbroek. Alle kandidaten zijn geslaagd.
  • Buurtspelletjes Prokkeldag

    Draag je steentje bij en kom naar de Buurtspelletjes Prokkeldag zondag 16 juni bij Speeltuin Het Voorste Streekje in Muntendam. Op Vaderdag 16 juni houden buurtvereniging Het Hofje, De Zijlen (De Vennen) en De Novo ‘s middags in de speeltuin van Het Voorste Streekje een Buurtspelletjes dag.
     
     
  • Opstapgroep Zuidbroek

     

    Na 12 weken hardlopen in Zuidbroek heeft de groep onder leiding van Lijda Bijma de cursus succesvol afgerond. Het doel was om na 12 weken 5 kilometer te kunnen hardlopen. Dit was een uitdaging maar het is iedereen gelukt.
     
     
    De groep heeft het fantastisch gedaan zowel de trainingen als de wedstrijd. De opstapcursus was in samenwerking met Fysiopraktijk Menterwolde.
  • Spetterende opening Feestweek

    Afgelopen zaterdag opende de bekende band Melrose de 20e feestweek in Meeden op spetterende wijze. Zo’n 400 bezoekers lagen aan de voeten van Melrose zaterdagavond. Er was een uitermate gezellige sfeer in de feesttent en op het buitenterrein op het manifestatieterrein in Meeden. Tot in de late uurtjes was het een deinende mensenmassa, waarbij louter positieve reacties de organisatie met hun vrijwilligers ten deel viel.
     
     
  • Geslaagd sportspektakel Muntendam

    Afgelopen zondag vond in Muntendam de 34e Ronde van Muntendam plaats. Voorafgaand aan de wielerwedstrijd vond een door gav SOS georganiseerde trimloop plaats. Hierbij konden de lopers gebruik maken van het afgesloten wielerparcours. Vervolgens werd er een Dikke Banden Race georganiseerd voor de Menterwolmer basisschoolleerlingen.
    Aan de wielerwedstrijd voor Amateurs/ Sportklasse namen 90 renners deel. Het was een uiterst levendige wedstrijd met verschillende uitlooppogingen. maar iedere keer werden de vluchters teruggepakt.

  • Binnenkort in uw brievenbus!

    De nieuwe Informatiegids (uitgegeven door Grafisch bedrijf de Bruin) 2013-2014 is uit. Evenals voorgaande jaren zijn we er weer in geslaagd een mooi en praktisch boekje samen te stellen. U vindt allerlei informatie over (gemeentelijke) diensten, organisaties, bedrijven en over de vele verenigingen die de gemeente Menterwolde rijk is.

  • Zangnood!

    In 1970 werd in Meeden het koor Cantate Domino opgericht. In de jaren die volgden groeide het koor uit tot een kamerkoor met kwaliteit. De afgelopen jaren werden met succes diverse uitvoeringen gegeven in de provincie. Echter, zoals met zoveel verenigingen het geval is, heeft het koor te maken met een teruglopend ledental. Inmiddels is het minimum aantal zangers bereikt.
     
     
  • Samen realiseren we de wens van Sylvester

    Vlak voor de meivakantie kreeg Winkler Prins Veendam het trieste bericht dat één van haar leerlingen uit Mavo-4 ongeneeslijk ziek is en dat een nieuwe operatie met behandeling in Leuven (België) niet meer zal baten. Het idee van de klasgenoten van Sylvester uit Muntendam, om de behandeling in Leuven financieel te ondersteunen, werd na het binnenkomen van dit verdrietige bericht al gauw omgezet in een ander initiatief.

  • Extra handen nodig!

    Zeg Multiple Sclerose (MS) en veel mensen denken aan een rolstoel en een spierziekte. De chronische ziekte, die het zenuwstelsel aantast, komt maar moeilijk van vooroordelen af.
    Tijd voor actie, besluit Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds.
    In november wordt de MS Collecte met zo’n 7 collectanten in Zuidbroek en Muntendam georganiseerd. “Wij zijn dolblij met dit aantal collectanten! Maar om bij iedere voordeur aan te bellen, zijn er zeker 35 collectanten nodig”, zegt Pamela Zaat, coördinator bij het MS Fonds.

  • Geslaagdenlijst WINKLER PRINS VEENDAM

    Basisberoepsgerichte leerweg 

    Handel & Administratie:
    Kevin Ackermann, Veendam; Thijs van Dam, Veendam; Hielke Jaap Hoekstra, Veendam; Arjan Hofman, Muntendam; Selin Karaaslan, Veendam; Peter Mik, Veendam; Davey Prins, Muntendam; Sander Schipper, Muntendam; Perry Justin Smit, Veendam; Daphne Smith, Kiel-Windeweer
     
    Handel & Administratie leerwerktraject:
    Miranda Auwema, Muntendam; Christel Witkam, Zuidbroek
     
  • Prijsuitreiking RegioBank Muntendam

    Tijdens de jaarmarkt van Muntendam had de RegioBank Muntendam een prijsvraag in de vorm van een geldstorm. Elke bezoeker van de jaarmarkt kon gratis meedingen naar de hoofdprijs van € 250,- door te raden hoeveel geld er rond dwarrelde in de geldbuis.
    Het juiste bedrag was € 5.740,-. De winnaar, dhr. Schuthof uit Bennekom, zat
    er het dichtste bij met een gok van
    € 5.500,-. Wij willen eenieder danken die de moeite heeft genomen om een gok te wagen en we hopen u allen volgend jaar weer terug te zien.

  • Camp & Fly bij Modelvliegclub

    Zoals gebruikelijk organiseert de Veendammer Luchtvaart Club ook dit jaar weer een modelvliegweekend, deze keer in de vorm van een Camp en Fly weekend.
     
     
    In het weekend van 22 en 23 juni zullen vele modelvliegers uit binnen- en buitenland richting Veendam komen en op de camping naast het modelvliegveld aan de Polluxweg verblijven.