november 2012

  • Muntendammer beledigt agenten

    De politie heeft zondagmorgen in de Kerkstraat in Veendam een 29-jarige man uit Muntendam aangehouden. De man beledigde agenten in woord en gebaar toen zij voorbij fietsten. Nadat de Muntendammer door de bikers werd aangesproken op zijn gedrag bleef hij doorgaan met de beledigingen. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal de strafmaat bepalen.

  • Koperdieven aangehouden

    De politie heeft maandagmorgen twee mannen (30 en 28 jaar) uit Muntendam en Heiligerlee aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Surveillerende agenten zagen beide mannen over het Prins Hendrikplein fietsen. De agenten herkenden de beide mannen als koperdieven en besloten het duo te controleren. De mannen bleken in het bezit van een grote tas met koperen kranen, leidingen en deurbeslag. Ze bekenden het koper even daarvoor te hebben gestolen in de J.G. Pinksterstraat. De koperdieven moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

  • Aanbieding petitie behoud de Heemtuin

    Komt allen: aanbieding petitie behoud de Heemtuin op 7 november om 12.00 uur gemeentehuis Menterwolde. Op 7 november om 12.00 zal de Heemtuin in Muntendam de petitie “behoud de Heemtuin in Muntendam in 2013 en ook daarna” om 12.00 uur aanbieden aan het college van B&W van Menterwolde. We nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. U heeft al massaal gestemd en wij vragen u ook massaal naar het gemeentehuis te komen.

  • Judo Ryu in aktie in Norg

    Judo Ryu was zaterdag 3 november jl. aanwezig op het Noofoe San Toernooi, met zeven van zijn wedstrijdjudoka’s, er zou die dag gestreden worden in 4 blokken.

    In blok 1 was Julian Grave die de spits moest afbijten, Julian liet vandaag niet zien wat hem voor de vakantie wel lukte, hij redde het niet tot de finales en werd dus ook vroegtijdig uitgeschakeld.

  • Zangavond Joh. de Heer en Glorieklokken

    Kun je nog zingen... zing dan mee!!! Met deze woorden willen we u weer hartelijk uitnodigen voor de zangdienst, die we weer willen gaan houden op zondagavond 11 november om 19.00 uur in de Baptisten kerk te Muntendam.
    Deze keer onder begeleiding van orgel en piano, willen we samen weer de aloude, maar telkens weer aansprekende, liederen zingen uit de bundel van Johannes de Heer en Glorieklokken. Heerlijk vertrouwd en bekend. Als u van zingen houdt mag u deze avond niet missen.

  • Ook voor winterbanden naar Jaap Mulder

    Jaap Mulder Scooters heeft een aantal maanden geleden een nieuwe zaak geopend aan de Beneluxweg in Zuidbroek. Recentelijk werd een grondige verbouwing afgerond. Zaterdag 29 september jl. kon iedereen kennis maken met het vernieuwde bedrijf van eigenaar Jaap Mulder. Tijdens de officiële opening werd er onder de vele bezoekers een flat-screen tv verloot. Klaassien was de gelukkige winnaar. 

  • Experimentele archeologie is spannend!

    Wilt u wel eens weten hoe een bronstijdboerderij werd nagebouwd, hoe mensen leefden in de steen- of ijzertijd? Kom dan naar de lezing over experimentele archeologie, georganiseerd door de Vereniging van Vrienden van de Heemtuin.

    Klinkt het begrip ”experimentele archeologie” u moeilijk en saai in de oren? Moeilijk is misschien de vraag, maar saai is het zeker niet!
    Mensen die zich hiermee bezighouden willen theorieën over hoe mensen in de prehistorie leefden in de praktijk uittesten.

  • Spooktocht Schrijvershoek

    Afgelopen vrijdag ging de spooktocht van de Schrijvershoek van start. Vanaf een uur of 12.00 uur ’s middags waren al vele medewerkers aan de slag om de attributen op de route te plaatsen. Rond een uur of vier werd er verzameld en begonnen de schminkers om iedereen om te toveren tot enge griezels.

  • Blaaskapellenconcours

    Het concours in Muntendam is weer uitstekend verlopen. Goede kapellen in de wedstrijd. Allemaal sleepten ze een 1e prijs in de wacht. Een uitstekende resultaat.
    In de Bergklasse behaalden de Langenberger Muzikanten uit Bathmen een 1e plaats met promotie naar de Topklasse.

  • Een cadeautje voor vrijwilligers

    De Vrijwilligerscentrale organiseert op vrijdagavond 23 november in samenwerking met de gemeente een gezellige avond voor alle vrijwilligers uit Menterwolde. Op deze avond worden zij getrakteerd op een dolkomisch optreden van de cabaretgroep ‘Dom en Blond’ met muzikale omlijsting door Mark Dontje op gitaar. Natuurlijk zijn er lekkere hapjes en drankjes.

  • Odd Fellow Jeugdprijs

    Rondreis Amerika verandert Aira en Ruben’s kijk op het leven. Wat hield ons bezig op 2 november 2012? Volgens vice-voorzitter Elle Zandstra van de commissie Odd Fellow Jeugdprijs Groningen Zuidoost waren er genoeg actuele zaken in de media. Maar minstens zo interessant is het programma van vanavond in het logegebouw te Veendam: de presentatie van het reisverslag van Aira IJsenbrand uit Muntendam en Ruben Neehoff, winnaars van de essaywedstrijd.

  • Expositie gemeentehuis Menterwolde

    Tot en met december exposeert Greet Bouwsema uit Meeden in het gemeentehuis in Muntendam.
    Greet (geboren 1962 in Holwierde) heeft van jongs af aan veel getekend en verkocht haar eerste pentekening aan een leraar, voor 25 gulden. Tijdens haar werk als pompbediende werden vele pentekeningen in opdracht gemaakt. In 1996 kwam er gezinsuitbreiding en was er weinig tijd voor creatieve uitingen. Wel werd er houten kinderspeelgoed gemaakt.

  • Wees sportief en kom ook

    - Voetballen met v.v. ZNC
    - Karate met Sensei Mark Dol (karateschool Sandokai)
    - Softballen met Sjaak en Stephen
    - Sleutelhanger maken met Carina en Albertje

    Heb je zin om één van deze activiteiten te doen of wil je ze allemaal doen? Kom dan op 14 november naar de gymzaal bij de Insp. Amerikaschool (karate) en de sportvelden naast dorpshuis “Klipheerd” (voetbal en softbal) en in het dorpshuis (sleutelhanger maken), Schoolstraat 2 in Noordbroek.

    Denk bij de clinic voetbal en softbal om je eigen voetbalschoenen en dat het buiten gegeven gaat worden.

  • Hobbybeurs in ‘De Broeckhof’

    Zaterdag 10 november 2012 vindt alweer de 21e editie van de hobbybeurs plaats in multifunctioneel dorpscentrum ‘De Broeckhof’ in Zuidbroek.
    Standhouders uit alle hoeken van de provincie Groningen maken u graag deelgenoot van hun favoriete bezigheid en presenteren het resultaat.
    Van décopatch, sieraden, scrapbooking, kaarten tot digitale schilderkunst. Van sculpturen tot creatief bloemschikken en van huis- en tuin- decoraties tot vlieger- & luchtfotografie. U kunt het allemaal beleven!

  • Opbrengst collecte

    Meer dan 12 vrijwilligers gingen van 28 oktober tot en met 3 november in Zuid- en Noordbroek op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij met de collectebus ruim € 660,55 op.

    “Bedankt, Zuid- en Noordbroek!”, zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. “Met dit geld betalen we nieuw onderzoek naar diabetes en geven we uitleg over de ziekte.”
    Ongeveer 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Iedereen kan het krijgen, en iedere dag komen er in ons land 200 mensen met diabetes bij.

  • Spanning en goede prestaties

    Afgelopen weekend vond de tweede ronde van de nationale zwemcompetitie plaats. De nationale zwemcompetitie is opgebouwd uit 5 delen, waarin alle tijden van de zwemmers opgeteld worden. De club die aan het eind de minste punten (seconden) heeft wint. Als er in een bepaalde leeftijdscategorie geen zwemmer start krijg je een vervangende tijd. Zwemvereniging De Pinquin komt uit in de hoogste districtsklasse.

  • Spooktocht Meeden groot succes!

    Het is nog nooit zo snel uitverkocht geweest als dit jaar! De spooktocht was weer een groot succes, vele vrijwilligers zijn heel creatief en sommige zijn al maanden lang bezig geweest om er weer iets spectaculairs van te maken.

    Zo hadden we dit jaar o.a. een freaky circus! Geweldig al die positieve reacties die we hebben ontvangen in de jeugdsoos en via social media.

    We zien jullie graag volgend jaar in en rondom de bossen van Meeden voor een spookachtig gezellige avond/ nacht!!!

  • Nieuwe tenue F-team ZNC

    Het eerste F-team van de jongste beloften van ZNC zijn compleet in het nieuw gestoken door Loods 51. Loods 51, een stoere mannen jeanswinkel te Martenshoek.

    Staand van links naar rechts, Theo Balk (Leider F1), Roan Dallinga, Sem Cremer, Sven van Dijk, Julian Smit, Remie en Heidi Groeneveld (Loods 51)
    Zittend van links naar rechts, Ruben Groeneveld, Bram van Dijk, Jordy Wiendels Mischa Balk en Justin Stegmeijer

  • Dorpsverpleegkundigen Menterwolde

    Hebt u een vraag over uw gezondheid, woonsituatie of bijvoorbeeld activiteiten? Laat het ons weten; wij helpen u graag.
    De dagen worden korter, de avonden zijn lang. Dat is wat de dorpsverpleegkundige de laatste weken veel hoort als ze in gesprek is met inwoners van Menterwolde. Vooral ouderen zien op tegen de ‘donkere maanden’.

    In de herfst zijn alle blaadjes
    van de bomen in de tuin
    In de herfst zijn alle blaadjes
    van de bomen donkerbruin

    Herkent u de somberheid in het gedichtje…

  • Kindermiddag bij Dorothy’s

    Dorothy’s Hairplace bestaat al weer 7 jaar! En daarom zetten wij de kinderen in het zonnetje!
    We hadden natuurlijk al een leuke hoek met grappige kinderstoelen in de kapsalon voor de kids!
    Maar om het knippen voor kinderen nog leuker te maken gaan we er op de woensdagmiddag een gezellige middag van maken! Het knippen van kinderen wordt nu een feestje.

  • Collecteweek MS Fonds start 19 november

    Op maandag 19 november gaat de MS Collecte weer van start.  In deze week gaan ca. 11.000 vrijwilligers op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor Multiple Sclerose (MS).
    Het is een hele uitdaging voor de collectanten om in dit jaargetijde, waarin het vroeg donker is en het flink kan regenen, langs de deuren te gaan.

    MS is een slopende ziekte die niet alleen de patiënt raakt, maar ook zijn omgeving. Eén op de duizend Nederlanders krijgt MS. De ziekte is de meest voorkomende invaliderende aandoening onder jongeren in Nederland.

  • Met de lampion naar Gockingaheem

    De kleuters van de Insp. Amerika-school te Noordbroek hebben lampionnetje gelopen in het Woonzorg- centrum Gockingaheem. De kinderen werden met veel blijdschap door de bejaarden ontvangen. De zelfgemaakte lampionnen werden zorgvuldig bewonderd door de bewoners en zij zongen of klapten vrolijk mee met de liedjes.

    Op het einde werden de kinderen  getrakteerd op ranja met een snoepje.
    Jong en oud hebben genoten van het bezoek.
    Tot volgend jaar maar weer!

  • Lampionnenavond Meeden

    Op donderdagavond 8 november jl. hielden de Peuterspeelzaal ’t Grutstee, de Sjaloomschool en o.b.s. de Mieden gezamenlijk hun lampionnenavond.

    De Sjaloomschool stelde deze avond tussen 18.00 en 19.00 uur de school open voor alle leerlingen, ouders en andere belangstellenden. In de klassen hingen de lampionnen van alle kinderen te schitteren in het duister.

  • Buurtzorg Team Menterwolde verhuisd

    Met ingang van 1 november 2012 zijn wij verhuisd van de Herman Gorterweg in Muntendam naar Dorpscentrum De Broeckhof in Zuidbroek.
    Buurtzorg Team Menterwolde voor verpleging en verzorging thuis, waarbij u en uw omgeving centraal staan, daar richten wij ons op. Buurtzorg begeleidt u bij uw herstel of ziekte proces. Samen kijken we wat er aan zorg nodig is, waarbij we ook rekening houden met veranderingen in de toekomst.

  • Wethouder op werkbezoek bij Winkler Prins

    Wethouder Annelien de Winter-Wijfels van de gemeente Menterwolde was vrijdag 9 november jl. de hele ochtend op werkbezoek bij de Praktijkschool van Winkler Prins Veendam. De wethouder, die sinds kort ook onderwijs in haar portefeuille heeft, liet zich door verschillende functionarissen van de school uitvoerig informeren over allerlei aspecten binnen het voortgezet onderwijs.

  • Nog één bibliotheek voor volwassenen

    De raad heeft met tegenzin toegestemd in een bezuiniging voor wat betreft de bibliotheken. In Meeden, Noordbroek en Muntendam zal de bibliotheek verhuizen naar een basisschool. Door een terugloop van het aantal leerlingen komt daar op termijn ruimte. Deze bibliotheek is dan alleen bedoeld voor kinderen. Voor Meeden en Muntendam is nog niet bekend welke basisschool de bibliotheek zal krijgen. Volwassenen zullen dan de reis moeten maken naar Zuidbroek of Veendam. Ouderen en mindervaliden kunnen daarvoor gebruik maken van de vervoerspas of van de service Boek aan huis.

  • Wintermiddag 55+ers

    Op donderdag 29 november a.s. organiseert de Commissie 55+ activiteiten Zuidbroek voor u een gezellige wintermiddag in de Broeckhof.

    Wekelijks organiseert deze commissie zeker 10 activiteiten voor onze 55+ers zoals bijvoorbeeld biljarten, schilderen, computersoos, gymnastiek, jeu des boules en een koffie-ochtend voor 75+ ers.
    Deze middag is bedoeld om u hierover te informeren en natuurlijk ook voor de gezelligheid. U kunt namelijk ook samen kijken naar de film De Fanfare en genieten van het winterbuffet.

  • Muziekmiddag met de Zonnebloem

    Op zaterdag 17 november organiseert de Zonnebloem, afd. Noord- en Zuidbroek weer een gezellige middag in dorpshuis de Klipheerd in Noordbroek. Dit keer hebben ze DE MILAN’S kunnen uitnodigen die muziek en sketches op het podium brengen voor “de tieners van toen!”

    Deze middag gaat zeker een succes worden, dit mag u niet missen!
    In de pauze houden ze een verloting waar mooie prijzen te winnen zijn.
    De vrijwilligers zijn ook aanwezig om te helpen waar het nodig is.

  • Lintje voor Mevrouw ten Have

    Donderdag 8 november jl. was het dubbel feest bij de Fenna Heerd in Noordbroek. Velen waren uitgenodigd omdat zorgboerderij Fenna Heerd 10 jaar bestaat. Mevrouw A.A.H. ten Have-Molema heeft samen met haar man een gehandicapte dochter Fenna. Om er zeker van te zijn dat haar dochter hele dagen goed verzorgd zou worden heeft zij in 2002 de Fenna Heerd opgericht.