juni 2012

  • Jongens vernielen gebouw

    Vier jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Veendam en Zuidbroek zijn op de Stationsstraat aangehouden voor het plegen van vernielingen aan een gebouw. De eigenaar van het gebouw, een 52-jarige man uit Winschoten, zag op zijn camerabeveiligingssysteem dat vier jongens vernielingen pleegden aan zijn pand. De Winschoter ging daarop gelijk naar de Stationsstraat en hield de jongens samen met twee getuigen op heterdaad aan. Hij droeg de jongens over aan agenten die op de melding afkwamen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

  • SHI-HAN bij Tan Ren Jutsu

    Zaterdag 2 juni jl. was judovereniging SHI-HAN in Ter Apel bij judovereniging Tan Ren Jutsu. Er was een toernooi voor de beginnende judoka. Daar waren ca. 120 beginnende judoka’s aanwezig.
    Judover. SHI-HAN was er met 5 judoka’s. In het eerste judoblok gingen Luna Arends en Iris van Stralen van start. Uit deze poule werd Luna Arends de eerste prijswinnaar en Iris van Stralen behaalde de tweede prijs.
    Shi ham Zuidbroek

  • Geslaagd Judo Ryu toernooi

    Zaterdag 26 mei was er weer het jaarlijkse judotoernooi van Judo Ryu Muntendam. Met bijna 350 deelnemers was sporthal Ruitershorn gezellig gevuld. De judoka’s van JRM waren allemaal goed op dreef om een plekje op het podium te bemachtigen.
    Judo Ryu Muntendam
    Kampioenen van de dag zijn geworden: Isa Heideveld, Eric Feikens en Rik Fissering.

  • Rare-planten-dagen bij Tuingoed Foltz

    Planten met felgekleurde bloemkelken, mat zwart blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Winterharde Eucalyptus en exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur. Sommige zeldzaamheden zijn nog maar kortgeleden door planthunters gevonden in hun natuurlijke omgeving.

  • Vaderdag

    Dallinga Fruit en Kado verzorgd ook pakketten met Groninger Streekproducten voor vaderdag. In de webwinkel staan diverse pakketten die geschikt zijn voor stoere vaders! Ook in de boerderijwinkel aan Spitsbergen staan diverse pakketten voor u klaar. In de pakketten zitten producten die veel vaders lekker zulllen vinden, zoals bier, wijn, boerenkaas en worst. Natuurlijk zullen er ook alcoholvrije pakketten aanwezig zijn. Ook hebben we voor vaderdag een “sterke mannenthee”. Een sterke zwarte thee speciaal voor sterke stoere vaders!. Kortom, voor elk wat wils!

  • Kleuters op de boerderij

    De kleuters van de Insp. Amerikaschool hebben een bezoek gebracht aan het veehouderijbedrijf van de familie van Adrichem te Noordbroek en hebben genoten van alles wat ze hebben gezien, geroken, gevoeld, geproefd, gehoord en beleefd. De boer en boerin vertelden vol enthousiasme over het prachtige bedrijf aan de Noorderstraat te Noordbroek.
    Boerderij Noordbroek

  • Activiteiten Noordbroek dit weekend

    Bij Boerderijcafé Mausel in Noordbroek slaan komend weekend een 50-tal Buggyliefhebbers hun tenten op voor het Nationaal Buggy Weekend. Om er een geslaagd weekend van te maken zijn er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een puzzelrit door de omgeving, een trial voor minibuggy’s over het geprepareerde terrein achter de boerderij en een verkiezing van de mooiste buggy. Natuurlijk is er ook een onderdelenmarkt. Verder zijn er diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd zoals een kinderdisco.

  • Trimloop Muntendam

    Zondag 10 juni a.s. organiseert loopvereniging SOS te Muntendam in samenwerking met de gemeente Menterwolde een trimloop voorafgaande aan de wielerronde. Iedereen kan en mag hieraan meedoen van jong tot oud. Sport is plezier voor iedereen!
    De trimloop wordt gehouden in verschillende categorieën, te weten:
    Jeugd t/m 11 jaar loopt één ronde van 1.2 km, aanvang 10.30 uur. Inschrijfgeld € 1,-.
    Jeugd 12 t/m 15 jaar lopen twee ronden van 1.2 km, aanvang 10.35 uur. Inschrijfgeld € 1,-.
    16 Jaar en ouder lopen min. twee ronden en max. 10 km, aanvang 11.00 uur. Inschrijfgeld € 3,-.

  • Chr. Theater Teamworks

    De 20 leerlingen van Chr. Theater Teamworks hebben hun opleiding beëindigd met 3 optredens van de musical LEEF!. In september hopen wij weer van start te gaan met een éénjarige opleiding in DANS – ACTEREN – ZANG. Iedereen die belangstelling heeft voor deze opleiding is DONDERDAG 14 JUNI van harte welkom voor de informatie-avond in dorpshuis De Menterne in Muntendam. De opleiding staat open voor iedereen, wel is er een minimum en maximum leeftijd nl. 15 jaar t/m 39 jaar en dient men de christelijke identiteit van de opleiding te respecteren.

  • Avondwandelvierdaagse Noordbroek

    Het is bijna zover en dan wordt er in Noordbroek voor de 13e keer de Avondwandelvierdaagse georganiseerd. En wel op 12, 13, 14 en 15 juni a.s.
    U kunt als school, vereniging of individueel meedoen. Ook de hond mag mee, mits aangelijnd. De inschrijving is op dinsdag 12 juni a.s. tussen 17.30 en 18.00 uur in dorpshuis de Klip-heerd. Er zijn routes van 5 en 10 km. Tevens is het mogelijk om één avond mee te wandelen, u krijgt dan een dagspeld. Degene die de hele vierdaagse volbrengt kan een medaille of speldje verdienen.

  • V.v.V. Zuidbroek gaan ervoor

    Sinds kort heeft Zuidbroek weer een volwaardige bank. Huis Verzekeringen en Hypotheken, gevestigd  aan de Kerkstraat te Zuidbroek, is zelfstandig adviseur van de RegioBank.
    Bij Huis is het mogelijk om al uw  bankzaken te regelen tegen aantrekkelijke tarieven en rentes. Waar elders banken hun deuren sluiten, wat voor elk dorp een groot gemis is, heeft Zuidbroek het voorrecht dat de ondernemers er heil in zien om in Zuidbroek aan de slag te gaan. Zij kunnen het niet alleen, de inwoners zullen hier aan mee moeten werken. Zo ontstaat er een wisselwerking waar we met elkaar van profiteren.

  • 33e Wielerronde in Muntendam

    De plaatselijke favorieten, Jos Feiken en Jeroen Keizer, gaan zondag 10 juni a.s. hun uiterste best doen om de 33e Ronde van Muntendam op hun palmares te schijven bij de Elite/Beloften. Andere bekende namen zijn: Johan Procee, Jasper Schipper, Cor van Leeuwen en Berden de Vries bij de elite/beloften.
    Ook bij de Amateurs/Sportklasse is er een prima deelnemersveld met o.a. de plaatselijke favoriet Jakob Ekema uit Veendam. Andere Noordelijke renners zijn Berden de Vries en Bas de Haan. De wielerronde vindt plaats in het centrum van Muntendam.

  • Feestweek Meeden 2012

    Ook in 2012 organiseert Stichting Metmans weer een feestweek in Meeden. Meeden is tijdens de jaarlijkse feestweek verdeeld in zes wijken en heeft o.a. de wijkversiering op het programma staan met als thema ‘Musicals’. De feestweek die op maandag 25 juni a.s. zal beginnen met een wijkvolleybal toernooi gevolgd op dinsdag met een fietstocht.

  • Interactieve avond over de nieuwe Sportnota

    Maandag 11 juni organiseert de gemeente Menterwolde een interactieve avond over het nieuwe sportbeleid. Tijdens deze avond hebben de inwoners en lokale organisaties de gelegenheid over het nieuwe sportbeleid in gesprek en discussie te gaan met de gemeente. De avond staat onder leiding van Rob de Waard, directeur van Huis voor de Sport Groningen.

  • Alcomobiliste loopt tegen de lamp

    Een 24-jarige automobiliste uit Winschoten is donderdagnacht op W. de Zwijgerlaan door agenten gecontroleerd. Zij werd gevraagd mee te werken aan een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat de inwoonster van Winschoten te veel alcohol had gedronken. De beginnend bestuurster had ruim 0,55 promille alcohol in haar bloed. Ze kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal wegens rijden onder invloed.

  • Man wandelt op rijbaan autoweg

    Een 51-jarige inwoner van Groningen is donderdagmiddag door agenten ter hoogte van Meeden van de rijbaan van de Rijksweg N33 gehaald. De man liep ietwat verward over de rijbaan en het verkeer reed daarom al stapvoets. De man verklaarde naar de stad te moeten. Hij is door de agenten meegenomen naar het politiebureau in Veendam en met een bekeuring op zak is hij naar het busstation verwezen.

  • Open Dagen bij Joling

    In het weekend van 16 en 17 juni a.s. bent u van harte welkom op de Open Dagen van Boomkwekerij Joling in Meeden. Een jaarlijks bloemen- en plantenfestijn in het derde weekend van juni. U kunt op zaterdag en zondag een kijkje nemen achter de schermen van de kwekerij, genieten van zomerse bloemenweelde en profiteren van scherpe aanbiedingen op tuinplanten.

    Sierheesters en terrasplanten

  • Workshop bij Knus

    Knus heeft haar winkel zo ingericht dat je tijdens openingstijden zonder afspraak een workshop kan volgen. U kunt dan vanaf een bepaald bedrag een zeepslinger komen maken. Alle zeepjes en bij horende artikelen staan uitgestald zodat u direct kan beginnen. U krijgt een kop koffie of thee aan geboden.
    Knus Menterwolde
    U kunt bij knus nu ook terecht voor losse zeepjes zodat u thuis uw gang kunt gaan.

  • Kunst aan de muur

    Stichting Welzijn Menterwolde wil alle creatievellingen en kunstenaars uit de gemeente Menterwolde in de gelegenheid stellen zijn of haar kunstwerken te exposeren. Deze kunnen bezichtigd worden  in het kantoor van de Stichting aan de Domela Nieuwenhuisweg 28 (De Gilde). Dit kan gaan om bijvoorbeeld schilderijen, foto’s, wandkleden enz. enz.
    Novo Menterwolde
    NOVO bijt de spits af

  • Open huis bij Provitaal

    De afgelopen maanden is er grondig verbouwd in en rond het Gezondheidscentrum Provitaal in Meeden. De huisvesting aan de Meidoornlaan in Meeden is uitgebreid en helemaal up to date. Een verbouwing die niet alleen een frisse uitstraling heeft opgeleverd, maar die ook nodig was om de dienstverlening op het gewenste niveau te houden en toekomstbestendig te maken. Op 22 juni a.s. krijgen geïnteresseerden de kans om het resultaat te bewonderen.

  • Zonnepanelen zijn niet van de lucht

    Overal lees je over zonnepanelen die zó goedkoop zijn, dat ze rendabel zijn zonder subsidie, hoewel ze volgens het laatste bericht met € 650 gesubsidieerd worden. GroenLinks vindt dat energie uit zon, wind en biomassa zo snel mogelijk energie uit kolen, olie en gas moet vervangen.
    Wij vroegen bezoekers aan de Jaarmarkt in Muntendam of zij zonnepanelen zouden willen hebben.
    Velen reageerden positief of tenminste met belangstelling. Daarom neemt GroenLinks het initiatief voor een voorlichtingsavond op 19 september 2012 om 20.00 uur in de Menterne te Muntendam.

  • Keurslagerij Grashuis deelt uit

    In verband met het EK voetbal deelde Margriet Grashuis van Keurslagerij Grashuis vorige week Oranje kronen uit op basisschool ‘de Wegwijzer’ in Zuidbroek. De kinderen waren erg blij met deze actie.
    “In verband met het EK en promotie daarvan in de winkel hadden we heel veel oranje kronen binnen gekregen en we dachten: daar moeten we iets leuks mee doen.
    Grashuis Zuidbroek

  • Mijmeren in Meeden…

    Heidi Spakman uit Noordbroek is zeven jaar geleden begonnen met de verkoop van Pools aardewerk aan huis. In augustus 2011 opende Heidi haar winkel ‘Mijmering’ in Meeden. Het winkeltje met een nostalgische romantische sfeer is gevestigd in de voorkamer van een monumentale boerderij in Meeden.
    Mijmerigen Menterwolde

  • Diner met mannenkoor Albatros

    Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen in Muntendam vormt op vrijdag 22 juni a.s. het decor voor een bijzondere avond in Tsjechoviaanse sfeer. Ter gelegenheid van het culturele evenement van de Gelukscompagnie rondom het leven en werk van Anton Tsjechov, wordt er een Russisch diner met muziek georganiseerd.
    Terwijl u kunt genieten van een uitgebreid Russisch diner met allerlei heerlijke gerechten, wordt u muzikaal vermaakt met Russische liederen door mannenkoor Albatros uit Pekela. Reserveren voor het diner is noodzakelijk via de website.

  • Start Tuin & Kunst Tiendaagse

    Nog even en de Tuin & Kunst Tiendaagse begint. Weet u al af van de bijzondere activiteiten in de Heemtuin? Op zaterdag 16 juni a.s. bent u zeer welkom bij de opname van Studio Geluk, een talkshow gepresenteerd door Arno van der Heyden. Ook is op deze dag de opening van de tentoonstelling van Theo Zwinderman. Wethouder Gherie ter Steege zal deze tentoonstelling openen. In de avond treedt brassband Elad op.

  • Uitslagen stratenvolleybal Zuidbroek

    Op het sportterrein aan de Heiligelaan werd op 4 en 5 juni jl. voor de 30e keer het door Zuvoc georganiseerde stratenvolleybaltoernooi gehouden. Door de 42 teams werd met volle overgave en veel plezier om de overwinning gestreden. Ook dit jaar was het toernooi weer een succes mede dankzij de sponsoren en uiteindelijk toch nog goede weersomstandigheden. Aan het eind van het toernooi werden de prijzen in de kantine van ZNC uitgereikt aan de winnende teams.

  • Hand in hand kameraden

    Bij COOP Zuidbroek, de nieuwe supermarkt in de Spoorstraat, is door een broederlijke samenwerking met Dijkhuis Tweewielers en Coca-Cola een sportieve EK 2012-actie opgezet. Twee weken lang kunnen klanten bij aankoop van een coca-cola product een speciale EK fiets winnen.
    Dijkhuis Zuidbroek

  • Geslaagd sportspektakel

    Afgelopen zondag vond in Muntendam de 33e Ronde van Muntendam plaats. Voorafgaand aan de wielerwedstrijd vond een door gav SOS georganiseerde trimloop plaats. Hieraan deden totaal 76 atleten mee, waarvan 44 jeugdige lopers. Hierbij konden de lopers gebruik maken van het afgesloten wielerparcours.
    Wielerronde Muntendam

  • Het dorpshuis te Meeden uitgelicht

    Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert het dorpshuis Meeden een gezellige avond. In de volksmond ook wel de sociaalclub genoemd. Tot dusver een groot succes. Meestal is er voor zo’n avond een thema. We hebben een Duitse avond gehad. Met Duits bier en lekkere hapjes. Zo hebben een Mexicaanse avond en een Belgische avond ook de revue gepasseerd.
    Iedereen is welkom. Af en toe lijkt het op een reünie. Jonge en oudere jeugd kom je er tegen.
    Hierbij een compliment aan de beheerders en barpersoneel. Dit omdat het elke keer weer leuk en verrassend is.

  • Muziekvereniging Oosterbroek gaat er op uit!

    Traditiegetrouw is het voorjaar voor Muziekvereniging Oosterbroek de periode van buitenoptredens, de periode van ‘wij komen naar u toe deze lente’! In Noord- en Zuidbroek en zelfs in Veendam hebben de klanken van slagwerk, klarinetten, trombones en vele andere blaasinstrumenten de straten al gevuld. De stukken die gespeeld worden zijn zeer divers, afgestemd op de gelegenheid en locatie.
    Met dodenherdenking klonken hymnes in de kerk en bij het monument in Noordbroek. Ingetogen muziek, afgesloten met ‘The last post’ en het statige ‘Wilhelmus’.

  • Een klein gebaar maar een grote traktatie…

    Een leuk en betaalbaar cadeautje; een ijsstrippenkaart van Bakkerij-IJssalon Geertsema in Muntendam. Een verjaardag of zomaar om iemand eens extra in het zonnetje te zetten. Er zijn strippenkaarten in verschillende prijsklassen. Het bedrag geeft aan hoeveel bolletjes ijs gehaald kunnen worden. De ijsstrippenkaart wordt feestelijk voor u ingepakt.
    Geertsema Muntendam
    En… het is weer Avondvierdaagse-tijd.

  • ‘Kerken in het Groen’

    Op 25 juni 2012 zal om 20.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst “Kerken in het Groen” worden georganiseerd in de Petruskerk aan de Kerkstraat in Zuidbroek. Reint Wobbes van de Stichting Oude Groninger Kerken zal op deze avond een presentatie verzorgen over de Groninger grafcultuur. Albert-Erik de Winter van Landschapsbeheer Groningen zal een toelichting geven over herstel van grafmonumenten.
    De voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Gemeente Zuidbroek, Stichting Behoud Karakteristieke Dorpsgezichten Menterwolde en Gemeente Menterwolde.

  • Feestelijke orgelmuziek in Zuidbroek

    Op zondagmiddag 17 juni a.s. geeft organist Kees Steketee uit Delfzijl een feestelijk orgelconcert op het fraaie Schnitger/Freytag-orgel in de Petruskerk van Zuidbroek. Het is het eerste orgelconcert van dit seizoen. Kees speelt feestelijke concerto’s oftewel muziek die oorspronkelijk geschreven is voor kleine orkesten en door andere componisten is omgezet naar het orgel. Zo wordt er muziek gespeeld van Händel, Bach, Ruppe en Walther; ook zal Kees enkele eigen improvisaties spelen. Het belooft een bijzondere opening te worden van dit concertseizoen!

  • Stormbaan

    Vorige week woensdag organiseerde de Stichting Jeugdwerkgroep i.s.m. de Culturele Raad een middag voor de basisschool jeugd. Voor de organisatie was het een geluk, dat het regenachtig weer was. Op deze middag zijn er dan ook zo’n 100 kinderen afgekomen. Met een rood gezicht, want zo’n stormbaan vraagt toch wel inspanning, keerden de kinderen moe, maar met een voldaan gevoel, weer huiswaarts. De kinderen werden nog op een ijsje getrakteerd. Al met al was het dus een zeer geslaagde middag.

    Voor de zomervakantie is er nog een “DISCO”, georganiseerd door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam.