juli 2011

  • Zwemdiploma D.G. van den Noortbad

    Zaterdag 2 juli j.l. hebben 81 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma’s A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering-Oosterhuis en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd. 

    Het bad is gesloten t/m 4 september 2011.
     
    Diploma A:
  • Leraar Sandokai geslaagd voor examen

    Sensei Mark Dol van Karateschool Sandokai uit Muntendam is maandag 27 juni jl. geslaagd voor zijn 2de Dan graad in het Kyokushin karate. Het examen is, namens de Internationale Karate Organisatie (IKO) in Japan, afgenomen door de Nederlandse Kyokushin Organisatie (NKO) in Rotterdam en bestond uit 2 delen, 40 partijen vechten en een technisch examen. 
    Karate Menterwolde

  • Uitvoering SVO meer dan geslaagd!

    Afgelopen zaterdag 2 juli heeft SVO een geweldige uitvoering beleefd waarbij alle leden, van klein tot groot, de kans kregen te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Onder luid applaus van het publiek, bijna 300 pappa’s, mamma’s, zusjes, broertjes, opa’s, oma’s, tantes, ooms en vrienden en vriendinnen, kwamen de 140 deelnemers de sportzaal van de Menterne in Muntendam binnenmarcheren. Na het openingswoord van Burgemeester Eduard van Zuijlen traden als eerste de meisjes van de jongste turngroep op.

  • Buurtzorg Menterwolde op de fiets

    Op donderdagmiddag 30 juni jl. kreeg het Buurtzorg Team Menterwolde een mooie fiets overhandigd door Elzenga Tweewielers uit Muntendam. Team Menterwolde kan nu in Muntendam op de fiets naar u toe komen! Jan Elzenga heeft de fiets, speciaal voor Buurtzorg in het blauw besteld en beletterd en helemaal kant en klaar afgeleverd, inclusief fietspomp en een handige krat. Voor het onderhoud mogen ze bij Jan Elzenga aan komen fietsen. “Jan, namens Buurtzorg  Team Menterwolde heel erg bedankt.”
    Buurtzorg Elzenga Menterwolde

  • Zegge, 200, en schrijve, tweehonderd

    Wat is dat voor een getal? Geen koper of zilver, zoals 12,5 en 25. Maar wel een mooi afgerond getal. Een streefgetal.

    Hét streefgetal van de Historische Kring Menterwolde. Graag wilde het bestuur dit jaar het tweehonderdste lid verwelkomen. En dat is gelukt.  Mevrouw C. Sleyfer-Timmers heeft zich aangemeld als lid en stond daarmee op de tweehonderdste plaats op de ledenlijst. Dhr. T. Sleyfer kwam op nummer 201. Hartelijk welkom in ons gezellige midden. 
  • NNTTM krijgt € 100.000,- subsidie

    De Stichting Noord-Nederlands Trein & Tram Museum krijgt van de provincie Groningen een subsidie van € 100.000,- voor het verbouwen en exploiteren van het voormalig stationsgebouw in Zuidbroek als museum. Het gaat om een Investeringssubsidie Culturele Infrastructuur Groningen (CIG). Het NNTTM gaat in het oudste stationsgebouw van de provincie een spoorwegmuseum inrichten met daarin aandacht voor de geschiedenis van de spoorwegen in het noorden van Nederland. De subsidie is bedoeld voor de tweede fase van het restauratieproject.

  • Veilig zwemmen bij Botjes Zandgat?

    Aangezien de recreatieve ontwikkeling van Botjes Zandgat in Zuidbroek aan de orde kwam na de Voorjaarsnota werd het eventueel beschikbaar stellen van een krediet hiervoor pas na middernacht in de raadsvergadering behandeld. De raad besloot echter dat dit belangrijke onderwerp desondanks niet naar de volgende raadsvergadering kon worden doorgeschoven. B en W verzocht de raadsleden om een krediet ad. € 85.000,00 beschikbaar te stellen voor het mogelijk maken van recreatie in en om het water van Botjes Zandgat. 
    Botjeszandgat Zuidbroek

  • V.V. Meeden oefent tegen SC Veendam

    SC Veendam speelt zaterdag 9 juli (18.00 uur) een oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van v.v. Meeden. De wedstrijd wordt afgewerkt op sportpark De Bouwte in Meeden. Het is alweer voor de zevende keer in acht jaar dat de eerstedivisionist komt voetballen in Meeden. Opvallend is dat Meeden nog nooit heeft gescoord. SC Veendam schiet er daarentegen lustig op los tegen Meeden. Liefst 99 keer hebben de profs het net weten te vinden. Vorig jaar werd het duel na 72 minuten gestaakt vanwege onweer. Het is best mogelijk dat Meedenaar Ben Meedendorp bij SC Veendam het doel verdedigt.

  • Zwembad in Zuidbroek

    Tijdens de raadsvergadering van 30 juni jl. kwam ook het zwembad bij Van der Valk in Zuidbroek aan de orde. Omdat er veel toeschouwers op de publieke tribune zaten (o.a. van de Pinquin) werd dit onderwerp eerder behandeld dan de agenda aangaf. Volgens weth. De Winter zijn er inmiddels vele gesprekken geweest met het Van der Valk concern over het open houden van het zwembad. Het college is hoopvol gestemd, de gesprekken zijn nu in een afrondende fase. Het college heeft goede hoop dat er na de zomer weer gezwommen kan worden in Zuidbroek. Burg. Van Zuijlen stelt dat een onderhandelingsakkoord binnen handbereik is, het moet echter nog wel worden bekrachtigd.

  • Extra raadsvergadering zwembad van der Valk

    Dinsdagavond 5 juli jl. hebben de fractieleiders overleg gehad over het voorstel dat B en W heeft gedaan om het zwembad bij van der Valk weer (tijdelijk) open te kunnen stellen na de zomervakantie. Begin dit jaar hebben de inspecteurs van de Provincie Groningen het zwembad op diverse punten afgekeurd, waardoor het per 1 maart jl. is gesloten. B en W willen max. € 100.000,-- investeren om deze punten te verbeteren en bijdragen in de exploitatiekosten voor max. € 60.000,--. Dit laatste voor de duur van hooguit twee jaar.

  • Klantenservice Zorggroep Meander

    Altijd bereikbaar voor al uw vragen over wonen, welzijn en zorg. Wie het telefoonnummer van Klantenservice Zorggroep Meander belt, krijgt rechtstreeks een medewerker van Zorggroep Meander aan de lijn. Sinds 1 januari van dit jaar heeft Zorggroep Meander een nieuwe afdeling Klantenservice. Klantenservice is bereikbaar voor al uw vragen van over wonen, welzijn en zorg in Oost-Groningen. 
    Meander Menterwolde

  • Judo examen bij SHI-HAN

    Vrijdag 6 juni was er de judo examen bij SHI-HAN te Noordbroek. Alle judoka’s waren een beetje zenuwachtig. Nadat alle aanhang van de judoka’s waren gaan zitten begon het examen. Het begon met wat valtechnieken en een aantal houdgrepen. Later wat staande technieken enz. Dit allemaal onder deskundige leiding van Elwin Johannes en Walter Haan met assistentie van Viktor Haan.

  • Midzomerplantenmarkt - Slaviadagen Tuingoed Foltz

    Op 16 en 17 juli, als de frisse tinten van het voorjaar en warme rijpheid van de zomer elkaar ontmoeten, houdt Tuingoed Foltz haar Midzomerplantenmarkt en Salviadagen. Als houder van de twee Nederlandse Plantencollectie Salvia, zet Foltz deze plantensoort en andere lipbloemigen dit weekend extra in de schijnwerpers. Maar er is veel meer te beleven op plantengebied: demonstraties, een plantenveiling, rondleidingen door de tuinen, een beeldenexpositie, muziek en home made gebak.

  • Cadeautje voor Vrijwilligers

    De Vrijwilligerscentrale zet vrijwilligers extra in het zonnetje tijdens de “Vrijwilligersdriedaagse”! Vrijwilligers uit de gemeente Menterwolde wordt een attentie aangeboden in het kader van het Europees jaar van de vrijwilliger. Het Europafonds sponsort deze vrolijke actie waarmee vrijwilligers extra waardering krijgen omdat hun werk onmisbaar is!

  • War Child musical

    In januari zagen ze op tv, dat ze een musical van War Child konden doen. Nu zijn ze al 4 maanden hard aan het oefenen. Groep 8 van OBS de Mieden in Meeden heeft op 15 juli een musical bij de jeugdsoos in Meeden.
    Het begint om 19.30 uur en de entree is helemaal gratis. Wel kunt u een bijdrage geven t.b.v. War Child.

  • Bruisend slotfeest ‘Feestweek Meeden 2011’

    De inwoners van Meeden en omgeving kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Feestweek 2011. Maandagavond 4 juli was de aftrap met het wijkvolleybaltoernooi waarbij Meeden Oost met de hoogste eer ging strijken. De fietstocht op dinsdagavond was met ruim 150 deelnemers zeer geslaagd waarbij de weergoden ook goed meewerkten.
    Feestweek Meeden

  • Zwembad Van der Valk weer open?!

    Dinsdagavond 5 juli jl. hebben de fractieleiders overleg gehad over het voorstel dat B & W heeft gedaan om het zwembad bij Van der Valk weer (tijdelijk) open te kunnen stellen na de zomervakantie.  Begin dit jaar hebben de inspecteurs van de Provincie Groningen het zwembad op diverse punten afgekeurd, waardoor het per 1 maart jl. is gesloten. B & W willen max. € 100.000,- investeren om deze punten te verbeteren en bijdragen in de exploitatiekosten voor max. € 60.000,-. Dit laatste voor de duur van hooguit twee jaar.

  • Dag juf…

    ’t Rakkertje neemt afscheid van juf Tineke Zeijlmaker. Tineke Zeijlmaker-Dusseljee neemt maandag 18 juli afscheid als leerkracht in het kleuteronderwijs. Na 43 jaar, waarvan 36 jaar op ‘t Rakkertje in Muntendam stopt ze ermee. “Het is echt elke dag genieten geweest”, zegt een enthousiaste Tineke vol overtuiging. “Als 19-jarig meisje ben ik begonnen als kleuterjuf in Groningen”, vertelt Tineke. Ze komt uit een onderwijsgezin; haar vader en zussen stonden ook voor de klas. “In totaal heb ik zeven jaar in de stad gewerkt. Daarna heb ik in 1975 twee maanden op de Pelikaan in Muntendam gewerkt om vervolgens op het Rakkertje als hoofdleidster te gaan werken. Zwannie Blaauw, haar collega ‘door dik en dun’ was ook op de Pelikaan verbonden als leerkracht en is toen met Tineke meegegaan naar de nieuwe kleuterschool, het Rakkertje. “Zwan en ik zeiden tegen elkaar, we maken vijf jaar vol en dan zien we wel weer.” 
    Dag juf Muntendam

  • Muziekexamens AMV muziekschool

    In de afgelopen weken is het AMV-muziekjaar van de muziekschool gemeente Menterwolde afgesloten met het jaarlijkse examen. De 2e jaars kregen een A-diploma uitgereikt en de 3e jaars het B-diploma. De geslaagden zijn:

    Muntendam
    2e jaars, A-diploma

    Marnick Hofman (met lof), Carmen Kor (met lof), Victor Mourik, Sander op de Dijk en Cody Venema.
    3e jaars, B-diploma
    Bailey Braam Lars Jager, Claudia Mik, Linda Oosterloo, Jos Tjapkes, Leon Tjapkes, Jeffrey van Tongeren (met lof) en Daniëlle Walters.

  • Examen Judo Ryu Muntendam

    In de dojo van de plaatselijke judo vereniging Judo Ryu aan de singelweg, werden de halfjaarlijkse examens voor de diverse Kyu-graden afgenomen. Deze graduaties werden afgenomen door trainer Elwin Johannes (derde Dan) en Aniek Norder.
    Judo Ryu Menterwolde
    Velen verdienden een hogere kleur slip als tussenstap naar een hogere kleur band.

  • Gastvrijheid voor buitenlandse scholieren

    Voor een aantal middelbare scholieren (15-18 jaar) uit alle windstreken is Stichting AFS Nederland dringend op zoek naar gastgezinnen. Zij komen eind augustus naar ons land om onze taal en cultuur te leren kennen. AFS vraagt om gastvrijheid voor de laatste jongens en meisjes die nu nog geen gastgezin hebben. Bernardo uit Bolivia, de Thaise Chayanis en Kelsey uit de VS wachten in spanning op het bericht bij wie zij komend schooljaar van harte welkom zijn. Vanuit het dagelijks leven in het gezin en op de middelbare school kunnen zij het beste inburgeren. Gastgezinnen beleven mee hoe zo’n jongere groeit, (school)vrienden maakt en onze taal en cultuur van binnenuit leert kennen. Zo geef je hen iets heel bijzonders mee voor de rest van hun leven.

  • Spelweek in Muntendam

    De stichting Jeugdwerkgroep in Muntendam organiseert dit keer de spelweek alweer voor de 42e keer. Al jaren vormt de spelweek een afsluiting voor de zomervakantie van de jeugd van 4 t/m 12 jaar en staat gelijk aan actief vakantie vieren voor de jeugd in Muntendam. Ook kinderen die niet in Muntendam naar school gaan mogen aan de spelweek meedoen.

  • Heropening zwembad Zuidbroek

    Afgelopen donderdagavond stelde de raad het benodigde geld beschikbaar voor het opknappen van het zwembad en een bijdrage in de exploitatiekosten voor twee jaar. Onderzocht zal worden of er in de toekomst een nieuw zwembad gebouwd kan worden. De raadsleden vonden echter dat de overeenkomst tussen de gemeente en Van der Valk te veel voldoet aan de eisen van Van der Valk. Zo wilde het concern graag betrokken zijn bij eventuele woningbouw vlak bij Van der Valk en bij de recreatieve ontwikkelingen van Botjes Zandgat.

  • Uitbreiding Kabelnet Veendam naar Menterwolde

    De Stichting Kabelnet Veendam (SKV) wordt ook actief in buurgemeente Menterwolde. Samen met het bedrijf Digiglas gaat het daar radio, tv, internet en telefonie aanbieden. De SKV bestaat sinds 1988 en is één van de weinige, nog zelfstandige kabelmaatschappijen in Nederland en nog het enige zelfstandige kabelbedrijf in onze provincie. Het gaat in Menterwolde de concurrentie aan met kabelreus Ziggo. Om dit mogelijk te maken heeft Datacenter Groningen B.V. onlangs een  glasvezelverbinding (ruim acht kilometer lang) aangelegd van industrieterrein de Gouden Driehoek in Zuidbroek naar Veendam.
    Kabelnet Veendam - Menterwolde

  • Onderhoudswerkzaamheden NAM locatie Tusschenklappen

    De NAM zal op de gasbehandelingsinstallatie Tusschenklappen, gelegen aan de Legeweg te Muntendam, in de maand augustus onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.
    Eind juli zal hiervoor een grote installatie worden aangevoerd. Hiermee worden onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan één van de bestaande putten uitgevoerd. De tijdsduur van de onderhoudswerkzaamheden wordt momenteel ingeschat op zo’n 3 à 4 weken, afhankelijk van de voortgang.

  • Herinrichting Spoorstraat Zuidbroek

    De afgelopen periode is druk gewerkt aan de voorbereidingen en het afronden van de plannen voor de herinrichting van de Spoorstraat te Zuidbroek. Naast een nieuw te bouwen supermarkt en appartementen vindt er een reconstructie plaats van de gehele Spoorstraat. Dit betekent dat de gehele Spoorstraat, tussen spoor en brug, wordt heringericht. Na de bouwvakvakantie wordt ook gestart met de nieuwbouw van de supermarkt aan de Spoorstraat.