juni 2011

 • Alcomobilist botst tegen boom

  Een 25-jarige automobilist uit Sappemeer is zondagochtend gewond geraakt. De man reed over de Tussenklappen in Muntendam. Op enig moment belandde hij in de berm en kwam na een stuurcorrectie tegen een boom tot stilstand. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Een bloedproef moet duidelijkheid geven over het alcoholpromillage. De politie maakt proces-verbaal op.

 • collecte epilepsiebestrijding

  De collecte van het Nationaal Epilepsie Fonds - De Macht van het Kleine heeft in Muntendam € 617,09 opgebracht. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.
  Van 23 tot en met 28 mei gingen in heel Nederland ruim 35.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Nationaal Epilepsie Fonds. Geld voor de epilepsiebestrijding is hard nodig.

 • Muntendam F3 kampioen

  De jongens en meisje van Muntendam f3 zijn kampioen geworden. In het begin van het seizoen waren er velen die er niet meer in geloofden maar door het doorzettingsvermogen van de spelers en inzet van de trainers hebben ze het toch maar mooi gedaan.
  Muntendam F3
  We willen dan ook Leon, Roy, Max, Emilio, Sander, Simon, Cheyenne, Damian, Benji, Jesper en verder iedereen die hieraan heeft meegewerkt van harte danken.

 • Goede prestaties NK turnen heren

  Het afgelopen weekend van 4 en 5 juni is de landelijke finale voor het herenturnen gehouden te Breda. Derde-divisieturners Martijn Wolfs uit Meeden (pupil niveau 9) en zijn trainer c.q. trainingspartner Bart Bogaards (senior niveau 5), beiden van vereniging het Turninstituut te Hoogezand, mochten aantreden bij de toestelfinales op de zondag. Martijn Wolfs had zich bovendien weten te plaatsen voor de meerkampfinale die zaterdag gehouden werd. Tijdens die meerkamp heeft hij met een puntentotaal van maar liefst 102.65 slechts negen concurrenten voor zich gelaten.

 • Moordspel Bibliotheek Veendam

  Tijdens de maand van het spannende boek, van woensdag 1 juni t/m donderdag 30 juni, staat het historische misdaadverhaal centraal. In samenwerking met de Muziek-, Dans- en Theaterschool organiseert de bibliotheek Veendam in de maand juni twee keer een interactief historisch moordspel, waarbij het publiek een rol speelt om de moord op te lossen. Op woensdag 8 juni en woensdag 29 juni van 19.30 – 21.30 uur is de bibliotheek het decor van de historisch misdaad. De leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool hebben een bijzondere avond voor u in petto... 

 • Rare-planten-dagen

  Rare-planten-dagen bij Tuingoed Foltz, ‘een eldorado voor verzamelaars’.
  Planten met felgekleurde bloemkelken, mat zwart blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Winterharde bananen, heerlijk geurende gembers en exotische uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur. Sommige zeldzaamheden zijn nog maar kortgeleden door planthunters gevonden in hun natuurlijke omgeving. Ze zijn te bewonderen op de ‘Rare-planten-dagen’ die dit jaar plaatsvinden in het Pinksterweekend oftewel zaterdag 11 t/m maandag 13 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

 • Eigen CD opnemen in Wildervank

  Van 1 t/m 9 juli a.s. organiseert AE audio productions uit Muntendam de Open Opnameweken voor akoestische muziek. Tijdens deze weken kun je opnames laten maken voor je eigen CD. Producer Arnoud van der Laan wil hiermee solisten, koren en ensembles de kans bieden om tegen een laag tarief hoogwaardige opnames te maken. De Opnameweken vinden plaats in de Grote Kerk in Wildervank. Deze kerk heeft een fantastische akoestiek en Van der Laan nam er al veel CD’s op. 

 • Als een koning ontvangen

  De 81 jarige Hindrik Blaauw uit Noordbroek is door zangeres schlagerkoningin Andrea Berg vorstelijk ontvangen. Andrea Berg heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht, en staat dan ook in de boeken als een van de bekendste schlagerzangeressen aller tijden. Op 24 maart jl. wint Andrea voor de 6e maal de Echo Award. Verder heeft ze 23 gouden platen en zes platina.

 • Groot gezamenlijk Pinksterfeest

  Zondag 12 juni organiseren de gezamenlijk Baptisten gemeenten Veedam en Muntendam een groot Pinksterfeest met als thema;
  “God - veiligheid of avontuur?”
  Er zal medewerking zijn van het combo. Er is een programma voor de kids van 4 tot 12 jaar en er is opvang voor de allerkleinsten (van 0 tot 4 jaar). Na de dienst kunt een kopje koffie/thee drinken.
  De dienst wordt gehouden in de sporthal van de Menterne te Muntendam.

 • Jaarmarkt Muntendam warm en gezellig

  Afgelopen zaterdag was het geweldig mooi weer, op de jaarmarkt erg druk en bovendien heel gezellig. Het aroma van de geur van allerlei etenswaren waait op zaterdagmorgen over de markt. Gezellig een terrasje pakken bij één van de lokale aanbieders. Koffie, ijs, bier, gebak; het is er allemaal. Lekker, patat met een klodder mayonaise of een hamburger met uien. Gezellig met vrienden; een feest van herkenning, een moment voor een familiereünie, hernieuwde afspraken enz.

  Jaarmarkt Muntendam
 • Groninger Molenweekend, ‘Dichter bij de Molen’

  In het Pinksterweekend - zaterdag 11 en zondag 12 juni 2011 - is er weer volop gelegenheid om de Groninger molens niet alleen in het landschap te bewonderen, maar ook van dichterbij te verkennen. Het merendeel van de molens in de provincie Groningen heeft tijdens het jaarlijkse Groninger Molenweekend de deuren voor het publiek geopend. Bezoekers kunnen tot op grote hoogte de molen van dichtbij te bekijken. Bij verschillende molens worden gedichten voorgelezen of verhalen verteld.

 • Menterwolde verheugd over Klaverblad

  De gemeente Menterwolde is uitermate verheugd over het resultaat dat is bereikt in het overleg tussen het Rijk en de provincie Groningen over de aanleg van een klaverblad op de kruising A7/N33. In de ogen van het gemeentebestuur is een klaverblad de enige goede oplossing voor het creëren van een snelle verbinding zonder oponthoud op het knooppunt A7/N33. “Niet alleen voor Menterwolde is dit een verbetering van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid, maar zeer zeker ook voor de hele regio.

 • Twee gewonden na eenzijdig ongeval

  Bij een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van Zuidbroek zijn vrijdagmorgen een 21-jarige man uit Sappemeer en diens 21-jarige vriendin gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwam de bestuurder met de wielen van zijn auto in de berm en botste tegen de vangrail. Beide slachtoffers zijn met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

 • Kinderen teleurgesteld

  Afgelopen woensdag waren er meer als 100 kinderen naar de sportzaal van “de Menterne” gekomen om naar een optreden van Wuppie en Wappie te komen kijken. Maar helaas moest de organisatie de kinderen teleurstellen, want ze kwamen niet.

  Dinsdags ’s avonds om 18.00 uur kreeg iemand van de organisatie een e-mail dat ze niet konden komen, omdat ze geen personeel hadden. Op dat moment zit je met je handen in het haar, van hoe kun je dit nu zo snel mogelijk oplossen.
  Een telefoontje na Clown Frankie of hij niet wilde komen optreden en gelukkig zei hij ja. Hij was dus de reddende engel.

 • Zwemclub ZCM’86 weer succesvol

  In het zwembad “de Watermolen” te Winschoten werd op 28 mei 2011 de 25 meter finale gezommen. In totaal deden 19 verenigingen mee met in totaal 339 deelnemers. De H.J. de Vries bokaal werd met afstand gewonnen door ZCM’86. 13 zwemmers van de club behaalden maar liefst 28 medailles, waarvan 14 gouden; 7 zilveren en 7 bronzen. Een bijzondere prestatie leverde Jeroen Louwinger op 5 juni jl. tijdens de Speedo finales 2011 te Groningen. Hij wist maar liefst 4 gouden en 2 zilveren medailles in de wacht te slepen.

 • Sandokai in de prijzen

  Drie leden van Karateschool Sandokai uit Muntendam zijn zaterdag 11 juni, op het Groningerslag in Groningen, in de prijzen gevallen. Het Groningerslag is een full contact karate evenement, waarbij er matchmaking partijen worden gemaakt, bij elke vechter word dus een tegenstander gezocht van hetzelfde kaliber. Van Karateschool Sandokai deden er drie vechters mee.

 • Jubilarissen FNV

  S. Olthof 50 jaar lid van FNV Bondgenoten. Op 8 juni zijn de bestuursleden Jan van Duren en Ineke Meijer van FNV Bondgenoten op bezoek geweest bij de familie Olthof. Siep Olthof is in juni 50 jaar lid van de FNV. Nadat de heer Olthof op de Mulo en de LTS gezeten had, is hij in de metaal gaan werken. Hij is in 1959 begonnen bij de firma Walvius in Meeden. Nadat hij daar een aantal jaren had gewerkt, heeft hij een paar jaar bij Nivoba in Veendam en Felix in Sappemeer gewerkt. In 1967 is de heer Olthof weer naar Walvius teruggegaan en is daar tot 1995 in dienst geweest waarna hij na een ernstig ongeluk in de WAO is beland.

 • Bid een nacht voor de vervolgde kerk

  In Veendam wordt in de nacht van 17 op 18 juni een Nacht van Gebed gehouden. Christenen uit de omgeving zijn van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen.

  De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. Tijdens de Nacht van Gebed wordt voor verschillende landen waar christenen worden vervolgd, gebeden. Doet u mee?

 • Open Dagen Boomkwekerij Joling

  In het weekend van 18 en 19 juni bent u van harte welkom op de Open Dagen van Boomkwekerij Joling in Meeden. Een jaarlijks bloemen- en plantenfestijn in het derde weekend van juni. U kunt op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van de kwekerij, genieten van zomerse bloemenweelde en profiteren van scherpe aanbiedingen op tuinplanten.
  Sierheesters en terrasplanten

 • Plezier in organiseren van evenementen

  HBR Evenementen is een evenementenbureau, gelegen aan de Europaweg in Zuidbroek. Het is een full-service onderneming die gespecialiseerd is in alles wat met licht en geluid te maken heeft. Vooral op het gebied van verhuur en uitvoering zijn zij voor u de perfecte partner, van de kleinste tot de grootste opdracht. Zowel voor de zakelijke markt, als de consumentenmarkt. Daarnaast is HBR Evenementen specialist in de complete organisatie van uw feest of evenement! Van catering tot zaalaankleding, locatie, shows, artiesten, special effects, licht & geluid.

 • Zeemans Vrouwenkoor 15 jaar!

  Het “Zeemans Vrouwenkoor” uit Zuidbroek bestaat dit jaar 15 jaar. In september 1996 werd door Jenny Nijburg, nog steeds lid van het koor, het initiatief genomen om een dames- shantykoor op te richten. Er melden zich toen ruim 50 enthousiaste dames en na het vinden van een dirigent en twee accordeonisten was de oprichting een feit en kon men van start. Ook de repetitieruimte was snel gevonden. De Broeckhof in Zuidbroek werd het thuishonk.Zeemansvrouwen Zuidbroek

 • Jaarlijkse treinreis groep 2 't Rakkertje

  Afgelopen dinsdag 7 juni ging groep 2 van 't Rakkertje/Europaschool op reis. Vooraf was er in de klas al aandacht besteed aan het thema reizen met de trein. Ze hadden diverse werkjes over de trein en de boot gemaakt. Zuidbroek was het beginpunt van de treinreis. Alle kinderen hadden hun zelfgemaakte matrozenmuts op. Vooraf moest iedereen natuurlijk zijn kaartje afstempelen bij de stempelautomaat. De trein werd, bij binnenkomst op het perron, zingend begroet en eenmaal in de trein werden de reizigers getrakteerd op diverse liedjes over de trein.
  't Rakkertje Muntendam

 • Mag ik zo vrij zijn...?

  Bijzondere tentdienst met stoere motorrijders tijdens feestweek Zuidbroek. Op zondagmorgen 19 juni 2011 om 11.00 uur is er tijdens de feestweek in Zuidbroek een bijzondere tentdienst. In samenwerking met de Protestantse Gemeente Zuidbroek dagen stoere motorrijders met een missie u uit voor een unieke samenkomst op het ijsbaanterrein aan de Vondelsingel!
  Ronkende motoren en muziek van gospelkoor El Elohim uit Assen...

 • Start bouw jeugdsoos Noordbroek

  Op donderdag 9 juni jl. was het zover, het officiële startsein voor de nieuwe jeugdsoos in Noordbroek is gegeven. De jongeren en het enthousiaste bestuur van jeugdsoos Wortelhok hebben lang moeten wachten op een nieuwe jeugdsoos, nadat de jeugdsoos enkele jaren geleden door brand verwoest werd. De start van de bouw willen ze dan ook gezamenlijk markeren.
  Jeugdsoos Noordbroek

 • Opening Tuin & Kunsttiendaagse

  Op vrijdagavond 17 juni vindt om 19.30 uur in de Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen in Muntendam de opening plaats van de Tuin & Kunst Tiendaagse en de kunsttentoonstelling “De Heemtuin verbeeld(t)”, door de wethouders M. Siersema en G.G. ter Steege. De opening wordt omlijst door muziek van Sidaro en Gijs van Rhijn, winnaar van het Leidse cabaretfestival.

 • Startsein ingebruikname digitale maquette

  Historie en toekomst komen tot leven... Fietsen door de eigen omgeving met een persoonlijke gids. Sinds afgelopen woensdag is dit mogelijk! Een gebied met een rijke historie verkennen met Abel... een digitale fietsgids, spannend en tegelijkertijd ontspannend. Abel wijst de weg en geeft boeiende informatie over bezienswaardigheden onderweg. Abel.. de digitale fietsgids, hij kan ook gedownload

 • Historische boerenmarkt in Noordbroek

  Op zaterdag 25 juni a.s. organiseert woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek een historische boerenmarkt in de tuin van Gockingaheem, van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom! Streekproducten zoals groenten en fruit, maar ook andere ambachtelijke producten zullen door historische marktkooplui worden verhandeld. Naast deze marktkooplieden zijn er ook andere activiteiten. Zangduo '7 in 1 klap' zorgt voor de vrolijke noten. De Historische Kring zal iets vertellen over de historie van Noordbroek en de Onstwedder Gaarv'n zullen oude ambachten laten zien.

 • Melrose afsluiting Feestweek Meeden

  De feestweek te Meeden, van maandag 4 juli t/m zaterdag 9 juli, zal worden besloten met een feestavond op zaterdag 9 juli aanstaande met een spetterend optreden van Melrose. Deze feestweek zal worden gehouden op het manifestatieterrein aan de Zevenwoldsterweg te Meeden.

  Alvorens deze afsluitende feestavond zal plaatsvinden zijn er de gehele week activiteiten, wijkvolleybaltoernooi, fietstocht, wandelpuzzeltocht, en muzikaal optreden van Meedener amateur musici genaamd “Maidmer muziek spektoakel”.
  Wie is de beste wijk van Meeden, wie gaat er met de Aierlegger Award vandoor.

 • Alle jongerencentra onder één stichting

  Alle vier jongerencentra van Menterwolde vallen binnenkort onder één stichting, één centraal aanspreekpunt. Afgelopen donderdag 9 juni is voor de oprichting van de stichting de notariële akte opgemaakt. Er vallen eerst twee jongerencentra onder, te weten: jeugdsoos ‘Place2be’ in Zuidbroek en ‘Jongerencentrum Muntendam’. Later zullen Meeden (Malgré Tout) en Noordbroek (Wortelhok) er aan toegevoegd worden.
  Jongerencentra Menterwolde

 • Jongetje gewond door ongeluk met hoogspanningskabels

  Een 6-jarig jongetje uit Muntendam is vrijdagmorgen aan de Tussenklappen Westzijde in Muntendam gewond geraakt bij een bedrijfsongeval met een landbouwvoertuig. Het kind heeft hierbij brandwonden opgelopen. Samen met zijn broertje zat hij bij zijn vader in de tractor die met sproeiwerkzaamheden bezig was op een aardappelveld. Toen de jongen moest plassen, stopte zijn vader het landbouwvoertuig waarna zijn zoontje uitstapte. Door nog onbekende reden gingen de sproeiarmen van de tractor omhoog.
  Hoogspanningsmast Tussenklappen

 • Vervelende jongen aangehouden

  Een 17-jarige jongen is vrijdagnacht op de Vondelsingel in Zuidbroek aangehouden. De jongen was door de beveiligingsmedewerkers een feesttent uitgezet. Hij was het hiermee niet eens en richtte zijn woede en zijn mondelinge vaardigheden op de beveiligers. Zijn vrienden probeerden hem rustig te krijgen en mee te nemen. Ook agenten deden een poging. Uiteindelijk lukte het en de jongen koos eieren voor zijn geld. Korte tijd later zagen de agenten dat de jongen toch weer richting de feesttent liep. Zij spraken hem aan en duwden hem de andere kant op.

 • Cursus alcohol, drugs & opvoeding

  Stelt u zichzelf ook weleens de vraag hoe groot de kans is dat uw kind drugs gaat gebruiken? Of vindt u het lastig om regels te stellen als het gaat om alcoholgebruik? Dan kunt u deelnemen aan de oudercursus Alcohol, drugs & opvoeding in de praktijk die in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Menterwolde wordt georganiseerd. De cursus bestaat uit drie avonden en wordt verzorgd door een preventiewerker van Verslavingszorg Noord Nederland.

 • Examenresultaten Winkler Prins

  Op woensdag 15 juni zijn de examenresultaten na het 1e tijdvak bekend gemaakt van de afdeling vmbo. Donderdag 16 juni jl. zijn ook de leerlingen van de afdelingen havo en vwo (atheneum en gymnasium) op de hoogte gesteld van de uitslag.
  De Winkler Prins is tevreden met het resultaat. In eerste instantie zijn 367 van de 427 kandidaten geslaagd. Een percentage van 86%. Na de herexamens wordt verwacht, dat het totaal aantal geslaagde kandidaten op 93% ligt.

 • Uw haar beschadigd van hete zonnestralen

  De zomer komt eraan en dus ook de warmte.... Weet u dat de zomerzon niet alleen nadelige gevolgen kan hebben voor uw (hoofd)huid, maar ook voor uw haar? Bij veel blootstelling aan de zomerzon kan uw haar uitdrogen met gespleten punten en dofheid tot gevolg. Keune heeft een speciale zomer - care line om uw haar en hoofdhuid te beschermen tegen de zonnestralen. U kunt bij kapsalon Janny Jager in Zuidbroek vanzelfsprekend terecht voor o.a. knippen, permanenten en kleuren van uw haar. Echter nu ook het hele jaar door voor producten die uw haar en hoofdhuid beschermen.

 • Vliegenwering-gordijnen komen uit Zuidbroek

  Vliegende insecten buiten de deur houden op een decoratieve en diervriendelijke manier, met een vliegenwering-gordijn van vliegenwering.nl! Deze gordijnen zijn ideaal om vliegen en andere insecten buiten te houden en het is eenvoudig om de gordijnen te bevestigen. Het is een exclusief product, waarin tevens naam, logo’s of foto’s kunnen worden verwerkt.
  Vliegenwering Zuidbroek

 • Peuters in de bieb

  Op woensdagochtend 29 juni van 9.30 tot 10.15 uur wordt in Bibliotheek Veendam wederom Peuters in de bieb georganiseerd. Graag nodigen wij alle peuters uit voor een gezellige morgen met voorlezen, zingen, bewegen en vooral doen! Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook van harte welkom!

 • Veteranendag 2011

  Op zaterdag 25 juni 2011 is het landelijke Veteranendag. Daarom organiseren de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam deze dag van 10.30 uur tot 13.30 uur een bijeenkomst voor veteranen en andere betrokkenen uit de drie gemeenten. De bijeenkomst vindt plaats in de Borgerswoldhoeve, Flora 2 te Veendam. Het programma bestaat uit een formeel gedeelte met toespraken van burgemeester Eduard van Zuijlen (gemeente Menterwolde) en dhr. Willem Veldkamp van de BNMO (Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers). Het informeel deel biedt gelegenheid om met elkaar bij te praten.

 • De Heemtuin opent haar tuindeuren

  Met optreden Gijs van Rhijn
  Vrijdag 17 juni jl. openden twee wethouders van de gemeente Menterwolde de Tuin & Kunst Tiendaagse in de Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen te Muntendam. Een fantastisch evenement waar de prachtigste tuinen als podium voor allerlei kunst en cultuuruitingen zullen dienen. Vrijdagavond was er muziek van Sidaro, een klezmerband en ook oud Noordbroekster cabaretier Gijs van Rhijn wist de bezoekers te boeien en te amuseren met een fantastisch optreden.

 • Prijswinnaars ‘Geldstorm’ RegioBank

  Naar aanleiding van de prijsvraag welke gehouden werd tijdens de jaarmarkt in Muntendam heeft de RegioBank een tweetal prijswinnaars op kantoor mogen verwelkomen. Ondanks bijna 500 deelnemers wisten slechts twee deelnemers het bedrag exact te raden. Beide winnaars wisten het juiste bedrag van € 960,00 te raden. RegioBank feliciteert de winnaars! Naast deze ‘Geldstorm’- actie werd er ook een ballonnenactie georganiseerd. Eind deze maand zullen wij de winnaar(s) hiervan bekend maken. Tot op heden ontvangen wij namelijk nog steeds kaartjes retour. Om de actie zo eerlijk mogelijk af te handelen dienen wij nog enkele dagen te wachten zodat alle deelnemers dezelfde kansen hebben gehad.